Mergi direct la conținut »
UPDATE/ Șoferul mașinii cu număr anti-PSD face plângere pentru că fiul său a fost nevoit să asiste la audierea sa (VIDEO)
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

UPDATE/ Șoferul mașinii cu număr anti-PSD face plângere pentru că fiul său a fost nevoit să asiste la audierea sa (VIDEO)

Șoferul mașinii cu număr anti-PSD, care luni a rămas fără permis și fără plăcuțele de înmatriculare, a venit marți dimineață la secția de Poliție, în speranța că va putea să și recupereze permisul. Totodată, el a spus că va face plângere, din cauza faptului că fiul său de 8 ani a fost nevoit să asiste la audierea sa, pentru că polițiștii nu i-au permis să-l lase la o persoană de încredere. 

UPDATE ora 11:50. Răzvan Ștefănescu a declarat că a cerut explicații în legătură că fiul său de 8 ani a fost obligat să asiste la audierea sa și că va face plângere în acest sens. Potrivit acestuia, copilul a stat 3 ore în aceeași încăpere în care tatăl său a fost audiat de polițiștii de la Rutieră.

„Am întrebat de ce a trebuit copilul meu de 8 ani să fie în cameră cu mine (la audieri, luni – n.r.) și ce se întâmplă de fapt, pentru că nu mi s-a zis că mi s-a deschis dosar penal. Acum mi s-a confirmat că este deschis dosar penal. Doamna polițistă m-a întrebat dacă vreau să duc minorul undeva, i-am zis că nu am unde, să mă fi lăsat o oră să-l duc pe fiul meu undeva, unde aveam încredere că poate să stea și dânsa ne-a luat împreună. În momentil respectiv trebuia să găsesc pe cineva în care să am încredere. Copilul este traumatizat. Cel puțin ieri era, azi dormea când am plecat. Ieri i-am explicat că nu se întâmplă nimic, dar mă tot întreba de ce vor să-mi facă dosar penal. Știe de acele numere, dar el folosește Gura PSD și râde”, a spus șoferul.

Acesta a reiterat faptul că avea la el și numărul de înmatriculare standard, dar polițistul i-a spus că nu are voie să schimbe numărul, deoarece ar comite o infracțiune.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Având în vedere faptul că autoritățile din Suedia au decis retragerea plăcuțelor de înmatriculare, Răzvan Ștefănescu a spus că nu le va mai folosi.

La rândul său, avocatul șoferului, Ioana Mateș, a declarat că în privinţa prezenţei minorului la audiere, se poate vorbi de o încălcare a drepturilor lui.

„Dorim să precizăm că am dorit să lămurim cadrul procesual în care s-a desfăşurat audierea domnului Răzvan Ştefănescu ieri. (…) Am constatat că s-a întocmit ieri un proces verbal de constatare a unei infracţiuni flagrante. Aceasta însemnă că în mod intempestiv, s-a constatat că domnul Răzvan Ştefănescu prezumtiv a încălcat legea. (…) Vrem să constatăm care sunt motivele pentru care nu a fost lăsat să-şi ducă minorul într-o locaţie sigură astfel încât să nu-i fie încălcate drepturile. Vorbim de o încălcare a drepturilor minorului în această situaţie. (…) E interesant în ce context juridic s-au făcut ieri comunicările între birourile de informare poliţienească transfrontalieră, acele birouri de cooperare internaţională. La acel moment, dacă s-au făcut anterior date, trebuiau efectuate într-un cadru procesual. (…) Poliţia Rutieră nu a avut curiozitatea să verifice dacă dânsul îndeplineşte condiţiile prevăzute în Convenţie. I-a interesat doar evident o chestiune pur de cu totul altă natură”, a declarat avocatul Ioana Mateş.

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

Șoferul mașinii care a creat vâlvă pe rețelele sociale a rămas luni dimineață fără permis și fără plăcuțele de înmatriculare. În plus, acesta s-a ales și cu un dosar penal pe numele său. Marți dimineață, acesta s-a prezentat din nou la secție, de data aceasta cu avocatul său, în speranța că va putea clarifica situația și își va putea recupera permisul de conducere.

„Aș vrea să clarific situația și să-mi recuperez permisul, sper să se rezolve. Sunt șofer, e meseria mea”, a declarat șoferul.

Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
Recomandări
Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
 

Acesta a mai spus că, dacă i s-ar fi cerut să schimbe plăcuțele de înmatriculare, ar fi făcut-o.

„Daca (poliția – n.red.) mi-ar fi spus sau mi-ar fi dat o notă că trebuie să schimb plăcuțele personalizate, le-aș fi schimbat. Dar dacă le-aș fi schimbat de capul meu aș fi făcut o ilegalitate”, a spus Răzvan Ștefănescu, potrivit g4media.ro.

În plus, șoferul mai vrea să sesizeze încălcarea drepturilor minorului, obligat să participe la audierea tatălui său. În momentul în care a fost oprit de un echipaj de poliţie, în dimineaţa zilei de luni, Ştefănescu se afla în maşină cu copilul său, în vârstă de 8 ani.

Polițiștii de la Rutieră i-au luni ridicat permisul de conducere lui Răzvan Ștefănescu, l-au lăsat fără plăcuțe și au deschis dosar penal pe numele său. Motivul: nu are voie să circule în România cu numărul de înmatriculare preferențial (M**E PSD), pe care l-a înregistrat în Suedia.

Acest lucru deși Ambasada Suediei precizare, pe Facebook, că numărul de înmatriculare este valid și pe teritoriul României.

Răzvan Ștefănescu, șoferul lăsat și fără permis, și fără plăcuțe de înmatriculare, spune că polițiștii au comis un abuz în cazul său.

„În jurul orei 5:50 dimineață, am fost oprit de un echipaj, mi-au cerut actele mașinii, actele mele. După 2-3 minute, mi-au spus să scot plăcuțele, pentru că numărul e ilegal. Le-am spus că dacă vor, pot să le scoată ei, iar polițistul le-a scos. M-au dus la secție, mi-au făcut proces cum că numerele au fost retrase și mi-au dat o dovadă pentru suspendarea permisului. Eu le-am arătat documentele, le-am zis că vineri am fost oprit la Craiova și mi-au dat drumul. Cum după 2 zile m-au oprit? Ei au venit la pont. Mi-au spus că nu am voie nici cu celelalte numere’, a declarat șoferul.

FOTO: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV/Primele declaraţii ale poliţistului infectat cu HIV. Omul care ”a făcut patrulă” mii de kilometri își mai dorește doar un scaun cu rotile

Close
Închide
  Close