Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Ce spune șoferul mașinii cu număr de înmatriculare anti-PSD, după ce Poliția i-a confiscat plăcuțele
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO/ Ce spune șoferul mașinii cu număr de înmatriculare anti-PSD, după ce Poliția i-a confiscat plăcuțele

VIDEO/ Ce spune șoferul mașinii cu număr de înmatriculare anti-PSD, după ce Poliția i-a confiscat plăcuțele

Ce spune șoferul mașinii cu număr de înmatriculare anti-PSD, după ce Poliția i-a confiscat plăcuțele. Răzvan Ștefănescu a povestit, la ieșirea din secția de Poliție, cum a fost oprit de polițiști, luni dimineață, și i-au fost confiscate plăcuțele de înmatriculare. 

„În jurul orei 5:50 dimineață, am fost oprit de un echipaj, mi-au cerut actele mașinii, actele mele. După 2-3 minute, mi-au spus să scot plăcuțele, pentru că numărul e ilegal. Le-am spus că dacă vor, pot să le scoată ei, iar polițistul le-a scos. M-au dus la secție, mi-au făcut proces cum că numerele au fost retrase și mi-au dat o dovadă pentru suspendarea permisului. Eu le-am arătat documentele, le-am zis că vineri am fost oprit la Craiova și mi-au dat drumul. Cum după 2 zile m-au oprit? Ei au venit la pont. Mi-au spus că nu am voie nici cu celelalte numere”, a declarat Răzvan Ștefănescu, după ce a ieșit din secție.

Românul a informat și ambasada, pe e-mail, cu privire la cele întâmplate, iar reprezentanții ambasadei i-au răspuns să le transmită polițiștilor informarea de pe site-ul instituției, care spune că numerele sale de înmatriculare sunt valide și în România.

Șoferul a mai spus că el a intrat în țară cu numărul de înmatriculare respectiv și că nu avea voie să le schimbe.

Întrebat cum i-a venit ideea numărului de înmatriculare, șoferul a răspuns: „Am consultat DEX-ul înainte”.

Șoferul susține că polițiștii au făcut un abuz prin faptul că nu i se permite să circule nici cu celelalte numere de înmatriculare.

Șoferul cu număr de înmatriculare anti-PSD a fost sancţionat, luni dimineaţă, de poliţiştii de la Rutieră din Bucureşti, care l-au lăsat fără permis.

Surse judiciare au declarat pentru Libertatea, că numărul de înmatriculare este unul provizoriu, luat pe o perioada limitată de timp și care poate fi folosit numai în țara în care a fost emis, respectiv în Suedia.

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”
Recomandări

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”

Oficial, Brigada Rutieră precizează că şoferul a fost oprit luni, în jurul orei 6 dimineaţa, în sectorul 3 al Capitalei.

„Conducătorul auto a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, în vederea declanşării verificărilor procedurale, pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei juridice în ceea ce priveşte regimul de înmatriculare şi circulaţie şi a vehiculului pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România’, faptă prev. şi ped. de art. 334, alin. (4) din Codul Penal. În continuare, poliţiştii subunităţii noastre efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi a regimului de circulaţie internaţională pe teritoriul statelor Uniunii Europene”, informează Brigada Rutieră

Potrivit convenţiilor europene în domeniul circulaţiei, un număr de înmatriculare din zona europeană trebuie să aibă în compnenţă şi cifre, şi litere.

FOTO: ADI MANOLACHE


CITEȘTE ȘI: 

Cum i-a pus la colț un judecător de la Tribunalul București pe procurorii Parchetului General! Motivarea incredibilă în care instanța îi ia pur și simplu peste picior pe anchetatorii dublei crime de la fabrica de ciment!

Close
Închide
  Close