Mergi direct la conținut »
Grindeanu, invitat de deputați la "Ora prim-ministrului"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Grindeanu, invitat de deputați la „Ora prim-ministrului”

Sorin Grindeanu invitat de deputați la ”Ora premierului”, în data de 13 martie. Decizia a fost luată, marți, de Biroul Permanent al forului legislativ, la solicitarea grupului parlamentar PNL.

De Valentina Postelnicu,

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan afirma în urmă cu o zi că formaţiunea pe care o conduce a depus o solicitare la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pentru audierea în Parlament, pe 6 martie, a prim-ministrului Sorin Grindeanu în legătură cu Ordonanţele de urgenţă 6 şi 9 care, în opinia liberalilor, sunt la fel de grave precum OUG 13, dar cu impact economic.

”Am luat decizia de a-l audia, în Parlament, pe primul ministru Grindeanu pe cele două ordonanţe economice, Ordonanţa 6 şi 9, la fel de grave precum OUG 13, dar cu impact economic. Din nefericire, s-a trecut peste o decizie a Guvernului care transformă bugetul statului într-un buget pentru huzurul clientelei politice şi credem că este obligatoriu, în Parlament, ca premierul Grindeanu să răspundă în faţa parlamentarilor cu privire la acest arbitrariu care se stabileşte în cheltuirea banului public, prin cele două ordonanţe”, spunea luni Raluca Turcan, precizând că PNL a depus şi la Senat o solicitare pentru dezbaterea în regim de urgenţă a celor două ordonanţe şi respingerea lor.

Senatul a adoptat, marți, Ordonanța 6/2017, care alocă 30 de miliarde de lei Ministerului Dezvoltării Regionale, condus de Sevil Shhaideh, pentru perioada 2017 – 2020.

Opoziția a votat împotrivă și a acuzat că anumite prevederi din Ordonanţă sunt „destinate clientelei politice”. Proiectul merge la votul final, în Camera Deputaților.

Close
Închide
  Close