Mergi direct la conținut »
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a revenit la Spitalul Județean Ploieşti după vizita inopinată de luna trecută (VIDEO)
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a revenit la Spitalul Județean Ploieşti după vizita inopinată de luna trecută (VIDEO)

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a revenit la Spitalul Județean Ploieşti după vizita inopinată de luna trecută (VIDEO)

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a revenit la Spitalul Judeţean Ploieşti, la sugestia preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader (FOTO), în subordinea căruia se află unitatea medicală. Ministrul efectuase o vizită inopinată la aceeași unitate medicală, pe 30 martie.

De Dragoș Tănase,

Aceasta a precizat că acum a venit la unitatea medicală nu în control, ci pentru a avea o discuţie cu medicii de la Spitalul Judeţean, scrie Observatorul Prahovean.

Potrivit sursei citate, după o discuţie lungă cu medicii, ministrul şi-a menţinut declaraţiile cu privire la deficienţele constate în timpul controlului efectuat la finele lunii martie, precizând, însă,că numai anumiţi indicatori din acreditarea unităţii medicale nu sunt conformi, motiv pentru care a fost solicitată o nouă evaluare.

Anunțul vine în contextul în care, săptămâna trecută, şefii de secţie au ameninţat că îşi vor da demisia în bloc, dacă directorii unităţii medicale vor fi destituiţi.

Între timp însă lucrurile s-au schimbat, în sensul că directorii spitalului şi-au dat demisia, cerere care va fi analizată, marţi, de către Consiliul de Administraţie.

Însă, controlul ministrului are şi alte efecte. Opt persoane vor ajunge în Comisia de disciplină. Este vorba de infirmierele, îngrijitoarele şi asistentele care au fost pe tură în noaptea în care ministrul Sănătăţii a efectuat controlul inopinat la celași spital, de la sfârșitul lunii martie.

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament
Recomandări

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a efectuat duminică seară o vizită neanunțată la Spitalul Județean Constanța., unde a găsit „dezastru, mizerie, debandadă și lipsă de organizare” pe secția de Neurologie! Pintea a fost însoțită la control de Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

A fost deschisă și o anchetă internă la Spitalul din Constanţa, după controlul efectuat de ministrul Sănătăţii duminică noaptea.

FOTO & VIDEO – observatorulph.ro


Citește și… Mesajul Sorinei Pintea pentru pacienții din România: „Problema este legată de prevenție”

OPINIE | Deși ministrul Sorina Pintea spune că pacienții vor plăti mai puțin, bolnavii rămân la mâna spitalelor private, dacă vor condiții mai bune


 

Close
Închide
  Close