De Daniel Ionașcu,

Directorul proiectului, David Marcus, a afirmat că Facebook nu vrea să concureze nicio monedă națională și nici să înlocuiască politica monetară.

”Trezoreria a fost foarte clară cu Facebook…și alți furnizori de servicii financiare că trebuie să implementeze aceleași măsuri anti spălare de bani pentru a contracara finanțarea terorismului la fel ca și restul instituțiilor financiare tradiționale”, a spus Mnuchin.

Rezerva Federală a cerut suspendarea proiectului

Recent, și Jerome Powell – șeful Rezervei Federale, banca centrală a SUA – a declarat că are ”îngrijorări serioase” despre moneda Facebook.

El a cerut suspendarea proiectului până când sunt rezolvate problemele ridicate în privința datelor personale, spălării de bani, protecției consumatorilor sau stabilității financiare.

Ce presupune Libra

Aceasta ar urma să fie lansată alături de un consorțiu din care fac parte și companii precum Uber sau Visa.

Scopul Facebook este să permitp utilizatorilor transferuri rapide de bani în orice colț al lumii, dar și plăți. Libra va avea o valoare exactă tot timpul, pentru a nu permite creșteri sau scăderi bruște, care să afecteze consumatorii.

Aplicația de chat Telegram lucrează deja la o monedă similară.

Giganții IT pot deveni ”stat în stat”

Experții consideră, însă, că odată ce marile companii își vor lansa monede proprii, acestea vor putea ajunge chiar să dea credite, nu doar să intermedieze plăți.

Acest lucru va duce la scăderea influenței băncilor centrale din întreaga lume. Practic, giganții IT ar putea ajunge ”stat în stat”.

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 17 ianuarie 2020. Taurii au conflicte cu cei din mediul de la serviciu
HOROSCOP

Horoscop 17 ianuarie 2020. Taurii au conflicte cu cei din mediul de la serviciu