MENIU CAUTĂ
25 Sep. 2017 09:17 , de Valentina Postelnicu

Tăriceanu, despre dosarul Lacul Belina: Se încearcă o lovitură de stat, deschiderea unor dosare penale pe numele meu și a lui Dragnea

Distribuie

Tăriceanu, despre dosarul Lacul Belina. Liderul ALDE a declarat la Antena 3 că se încearcă o lovitură de stat, și că a primit informații că se dorește deschiderea unor dosare penale pe numele său și a lui Liviu Dragnea, dar și a unor miniștri din Cabinetul Tudose.

'Se încearcă o lovitură de stat, și nu spun lucrurile acestea cu ușurință. Se încearcă destrămarea coaliției de la guvernare PSD-ALDE, a PSD, pentru că DNA a ajuns să fie un instrument care face poliție politică în România', a spus copreședintele coaliției PSD-ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

El a precizat că a primit informații, la fel ca și liderul PSD Liviu Dragnea, potrivit cărora 'se încearcă deschiderea unor dosare penale împotriva lor sau a unor membri ai Guvernului'.

'Ca o instituție a statului să se ocupe de soarta unei bălți de pescuit de pe malul Dunării, sper că suntem suficient de inteligenți să înțelegem că nu asta se dorește, ci altceva.  Asta e pentru a se distrage atenția publică de la DNA, care e măcinat de o serie de scandaluri', a spus Tăriceanu.

El a menționat că nu Sevil Shhaideh sau Rovana Plumb sunt 'ținta', ci Guvernul în ansamblu. 'E o contrucție întreagă care încearcă să fie destabilizată', a menționat el.

MInistrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh este urmărită penal într-un dosar de corupție. Ea a fost citată vineri la sediul Direcției Naționale Anticorupție, pentru a fi informată cu privire la calitatea de suspect în dosar.

Sevil Shhaideh a stat circa 25 de minute în sediul DNA. La ieșire, ea a spus că a fost informată de procurori că are calitatea de suspect într-un dosar de corupție. Vicepremierul a precizat că nu a dat o declarație deocamdată, s-a prevalat de toate drepturile de care beneficiază și va reveni în fața anchetatorilor, după ce se va consulta cu avocatul, când va prezenta toate documentele pentru a-și demonstra nevinovăția.

În aceeași zi în care Sevil Shhaideh a fost chemată la DNA, procurorii anticorupție au cerut aviz pentru încerperea urmăririi penale a Rovanei Plumb, în același caz.

Conducerea PSD discută luni, în ședința Biroului Permanent, cazurile vicepremierului Sevil Shhaideh și al Rovanei Plumb.

Citește și: ANALIZĂ/ Efectele secundare ale trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat. Cresc amenzile rutiere, dar și ajutorul de șomaj și pensiile

Comentarii