MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Tăriceanu, despre dosarul Lacul Belina: Se încearcă o lovitură de stat, deschiderea unor dosare penale pe numele meu și a lui Dragnea

Distribuie

Tăriceanu, despre dosarul Lacul Belina. Liderul ALDE a declarat la Antena 3 că se încearcă o lovitură de stat, și că a primit informații că se dorește deschiderea unor dosare penale pe numele său și a lui Liviu Dragnea, dar și a unor miniștri din Cabinetul Tudose.

”Se încearcă o lovitură de stat, și nu spun lucrurile acestea cu ușurință. Se încearcă destrămarea coaliției de la guvernare PSD-ALDE, a PSD, pentru că DNA a ajuns să fie un instrument care face poliție politică în România”, a spus copreședintele coaliției PSD-ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

El a precizat că a primit informații, la fel ca și liderul PSD Liviu Dragnea, potrivit cărora ”se încearcă deschiderea unor dosare penale împotriva lor sau a unor membri ai Guvernului”.

”Ca o instituție a statului să se ocupe de soarta unei bălți de pescuit de pe malul Dunării, sper că suntem suficient de inteligenți să înțelegem că nu asta se dorește, ci altceva.  Asta e pentru a se distrage atenția publică de la DNA, care e măcinat de o serie de scandaluri”, a spus Tăriceanu.

El a menționat că nu Sevil Shhaideh sau Rovana Plumb sunt ”ținta”, ci Guvernul în ansamblu. ”E o contrucție întreagă care încearcă să fie destabilizată”, a menționat el.

MInistrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh este urmărită penal într-un dosar de corupție. Ea a fost citată vineri la sediul Direcției Naționale Anticorupție, pentru a fi informată cu privire la calitatea de suspect în dosar.

Sevil Shhaideh a stat circa 25 de minute în sediul DNA. La ieșire, ea a spus că a fost informată de procurori că are calitatea de suspect într-un dosar de corupție. Vicepremierul a precizat că nu a dat o declarație deocamdată, s-a prevalat de toate drepturile de care beneficiază și va reveni în fața anchetatorilor, după ce se va consulta cu avocatul, când va prezenta toate documentele pentru a-și demonstra nevinovăția.

În aceeași zi în care Sevil Shhaideh a fost chemată la DNA, procurorii anticorupție au cerut aviz pentru încerperea urmăririi penale a Rovanei Plumb, în același caz.

Conducerea PSD discută luni, în ședința Biroului Permanent, cazurile vicepremierului Sevil Shhaideh și al Rovanei Plumb.

Citește și: ANALIZĂ/ Efectele secundare ale trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat. Cresc amenzile rutiere, dar și ajutorul de șomaj și pensiile

Citește mai multe despre Calin Popescu Tariceanu și Dosarul Belina pe Libertatea.

Comentarii