MENIU CAUTĂ
22 Sep. 2017 15:14 , de Cătălin Lupășteanu

UPDATE: DNA cere aviz de la Camera Deputaților pentru urmărirea penală a fostului ministru Rovana Plumb, în același dosar cu Sevil Shhaideh

Distribuie

DNA cere aviz de la Camera Deputaților pentru urmărirea penală a ministrului Rovana Plumb, în același dosar cu Sevil Shhaideh. Procurorii o acuză pe Rovana Plumb de abuz în serviciu, pentru că în 2013, când era ministru al Mediului, în doar 17 ore, a inițiat și promovat Hotărârea de Guvern privind trecerea la Consiliul Județean Teleorman a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel, care la scurt timp au fost închiriate ilegal firmei Tel Drum. 

Cererea de avizare a urmăririi penale a Rovanei Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene în Guvernul Tudose, a fost făcută în dosarul 'Insula Belina', în care Sevil Shhaideh, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, a fost pusă sub acuzare, vineri, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Complicea lui Sevil Shhaideh

Procurorii DNA susțin că probele adunate în dosarul Belina conduc la ideea că Rovana Plumb, când era ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice, „a ajutat la săvârșirea faptei penale reținute în sarcina suspectei Sevil Shhaideh'.

Rovana Plumb a inițiat și promovat HG 858/2013, 'în decurs de 17 ore, în perioada 5.11.2013 – 6.11.2013, cu încălcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de acte normative', arată DNA în cererea de avizare a urmăririi penale, care va ajunge la Camera Deputaților.

'Prin efectele acestei hotărâri de guvern s-a urmărit crearea unei aparențe de legalitate a trecerii Insulei Belina și a Brațului Pavel, prin proiectul de hotărâre de guvern ce va purta nr. 943/2013, contrar aspectelor semnalate în repetate rânduri de Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Justiției cu privire la forța juridică a actului normativ', spun procurorii DNA.

Sevil Shhaideh a fost vineri la DNA pentru a i se aduce la cunoștință acuzațiile, fiind anunțată de procurori că are calitatea de suspect în dosarul 'Insula Belina'.


Citește și:

VIDEO | De la dumbrava minunată la Dumbrava spionată! Angajatele din primărie își acuză edilul că le urmărește cu aparatură audio-video 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii