De Dragoș Tănase, Marți, 09 aprilie 2019, 14:55

Potrivit Primăriei Deva, firma care asigură mentenanţa va verifica instalaţia de cabluri, comunicaţia radio între punctul de comandă şi cabină, precum şi alte echipamente ale telecabinei. De asemenea, ascensorul care deserveşte Cetatea Deva va fi igienizat.

Turiştii care doresc să viziteze Cetatea Deva în cursul zilei de miercuri pot alege să ajungă la Poarta 1 pe unul dintre cele trei trasee marcate de pe Dealul Cetăţii. Timpul de parcurgere al acestora este cuprins între 30 şi 45 de minute, în funcţie de gradul de dificultate şi varianta alese.

Telecabina va fi repornită joi, 11 aprilie, la ora 8,00, programul normal de funcţionare fiind între orele 8,00 şi 20,00.

Telecabina care facilitează accesul turiştilor în Cetatea Deva a fost repornită pe 8 martie, după patru luni şi jumătate în care au fost efectuate lucrări de reparaţii la unul dintre sistemele de comunicare ale ascensorului. Până la momentul opririi acesteia, din octombrie 2018, Cetatea Deva fusese vizitată de circa 100.000 de turişti.

Anul trecut, la mijlocul lunii octombrie, telecabina de la Cetatea Deva a fost din nou oprită. Atunci, însă, avea nevoie de o piesă din import.

telecabina Cetatea Deva

FOTO – Facebook.com/telecabina.cetate.deva


Citește și… Dresor de cai şi cascador în filme de Hollywood. Ionuţ Căţean și-a transformat pasiunea într-o adevărată artă (FOTO)