MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Tesla va deschide un centru de inginerie în Grecia. România negocia cu Tesla pentru o fabrică acum doi ani

Distribuie

Prodcătorul american de mașini electrice Tesla va deschide un centru de inginerie în Grecia, la Atena, care se va ocupa de cercetare și dezvoltare, scrie The Guardian.

Aceasta este un succes puternic pentru Grecia, țară care a dat trei dintre cei mai puternici ingineri ai constructorului auto. Planurile Tesla pentru Grecia au un potențial imens.

De altfel, Vasilis Apostolopoulos – șeful Asociației Antreprenorilor Eleni – a anunțat că își va pune la dispoziție gratuit propria fabrică pentru ca Tesla să testeze noi produse. Respectiva fabrică se află în Corint, iar oferta este pentru 10 ani.

Acesta este un ”vot de încredere” pentru Grecia, țară puternic lovită de criza financiară și care a trebuit salvată de mai multe ori la rând de la faliment.

În afara de Marea Britanie, Olanda și Germania, Tesla o prezență slabă în Europa.

România negocia cu Tesla pentru o fabrică acum doi ani

Anterior, compania intenționa să realizeze o Gigafabrică în Europa și mai multe țări au încercat să atragă Tesla. Inclusiv România avea un astfel de plan în anul 2016, pe vremea Cabinetului Cioloș. La acel moment, Costin Borc – ministrul Economiei – anunța că România are negocieri incipiente cu constructorul american.

Între timp, însă, Tesla s-a reorientat și a anunțat că va realiza o fabrică în China, la Shanghai.

Tesla este condusă de către Elon Musk, un antreprenor devenit miliardar. Acesta este cofondator al serviciului de plăți PayPal și mai deține și compania aerospațială SpaceX, care vrea să trimită oameni pe Marte.

Citește mai multe despre elon musk, Grecia și tesla pe Libertatea.

Comentarii