Mergi direct la conținut »
Tragedia copiilor intoxicați de bunicul lor. A murit și al treilea nepot al omului. Mama a refuzat să-i ducă la Spital, dintr-un motiv șocant
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Tragedia copiilor intoxicați de bunicul lor. A murit și al treilea nepot al omului. Mama a refuzat să-i ducă la Spital, dintr-un motiv șocant

Tragedia copiilor intoxicați de bunicul lor. A murit și al treilea nepot al omului. Mama a refuzat să-i ducă la Spital, dintr-un motiv șocant

Tragedie de proporții într-o familie din Republica Moldova, unde un bunic a dat cu o substanță toxică peste grâne, iar apoi le-a depozitat lângă geamul camerei unde dormeau nepoții lui.

Două fete, de 4 și 11 ani au murit luni dimineața, în urma unei intoxicații severe. Aseară a murit și verișorul celor două fetițe, a dezvăluit publika.md.

Băiatul avea 8 ani și era internat în stare gravă la spital. Nici el n-a mai rezistat intoxicației severe cu fosfit de aluminiu, o substanță extrem de toxică.

Mama a crezut că e vorba de o intoxicație alimentară

Copiii ar fi putut fi salvați dacă mama lor ar fi fost de acord ca aceștia să fie transportați la spital de prima ambulanță care a fost chemată la fața locului.

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a explicat cum au decurs lucrurile în acea noapte.

„Serviciul AMUP a fost solicitat pe data de 29 octombrie, la ora 03:15, pentru trei copii, cu simptome de vomă, dureri epigastrice, amețeală.

O echipă AMUP s-a deplasat la locul solicitării. Mama a relatat că voma a apărut brusc pe data de 28 octombrie, la ora 23:30, după ce copii au consumat anumite produse alimentare.

Preventiv, medicii au stabilit diagnosticul de gastro-enterită acută. Pacienților li s-a acordat AMUP, medicii insistând ca pacienții să fie transportați la spital.

Medicul militar Mihai Mărginean: „Pacienții sunt niște eroi. Hai să ne imaginăm cum se vede terapia intensivă prin ochii lor”
Recomandări

Medicul militar Mihai Mărginean: „Pacienții sunt niște eroi. Hai să ne imaginăm cum se vede terapia intensivă prin ochii lor”

 

Mama a refuzat transportarea la spital a copiilor, fiind indicat refuzul în documentația medicală. Echipa a solicitat ca minorii să fie supravegheați de medicul de familie.

La ora 06:59, 29 octombrie, a parvenit solicitare repetată în adresa Serviciului AMUP”. 


3 ANI DE LA INCENDIUL DIN COLECTIV | Zeci de operații. Sute de ore de kinetoterapie. Milioane de speranțe… Cea mai mare temere a Adinei, supraviețuitoare a incendiului din Colectiv: “Durerea mea e că se poate întâmpla din nou”

Tolo: 3 ani de la incendiul Colectiv – „Luptați pentru viața voastră!”. Ceva ce s-a întâmplat la puțin timp după ce răniții au ajuns în spitale i-a șocat pe părinți

EXCLUSIV/ Copiii pilotului erou Florin Rotaru nu au aflat că tatăl lor a murit. „David, băiatul de 3 ani, întreabă și acum când vine tati acasă…”

Close
Închide
  Close