De Valentina Postelnicu,

Colegiul Naţional al PMP a votat lista celor 43 de candidaţi pentru Parlamentul European. Toţi cei care se află pe această listă sunt exclusiv membri ai PMP şi ocupă funcţii la nivel de partid. Pe locul doi se află liderul Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac.

Primele 10 locuri sunt ocupate de:

  1. Traian Băsescu – senator, preşedinte de onoare al PMP
  2. Eugen Tomac – profesor, deputat, preşedinte PMP
  3. Ioana Constantin – consultant management şi comunicare, doctorand, secretar general adjunct al PMP
  4. Marius Paşcan – lector universitar, deputat, preşedinte executiv al PMP
  5. Simona Vlădica – lector universitar, doctor în psihologie, preşedinte PMP Călăraşi
  6. Robert Turcescu – deputat PMP
  7. Teodora Desagă –consilier parlamentar, consilier local oraş Bragadiru
  8. Petru Movilă – deputat, vicepreşedinte PMP
  9. Cătălina Bozianu – deputat, preşedinte al Organizaţiei de Femei a PMP
  10. Cătălin Bulf – antreprenor, consilier judeţean, preşedinte PMP Argeş şi vicepreşedinte PMP la nivel naţional

Traian Băsescu, convins cu greu de colegi să fie locomotivă pentru partid, la europarlamentare

Decizia  a venmit după două zile de discuţii aprinse în interiorul partidului.

Luni, şedinţa PMP a durat până seara târziu, iar la final, Traian Băsescu a anunţat că încă nu s-a decis lista finală pentru alegerile europarlamentare.

„Astăzi a fost prima discuţie în Colegiul Naţional legată de definitivarea listei, mâine seară, la ora 19,00, Colegiul se va întâlni din nou pentru votul definitiv, pe lista definitivă cu care vom merge în europarlamentare. În principiu, pe listă vor trebui să se afle toţi preşedinţii de organizaţii, pe lista până la 33 şi plus pe lista de supleanţi. Este un principiu pe care l-am stabilit, toată lumea să-şi asume responsabilitatea rezultatului la europarlamentare”, a declarat Băsescu, luni, la finalul şedinţei conducerii PMP.

Întrebat dacă primul loc pe lista de candidaţi a fost stabilit, liderul PMP a răspuns: „Lista se definitivează mâine, nu avem nici locul I, nici locul 33 deocamdată, mâine o să-l avem”.

În ceea ce priveşte o eventuală candidatură a sa, având în vedere că acest lucru i-a fost cerut de colegii de partid, Băsescu a spus: „Astea sunt discuţii între noi, mâine vom stabili ce facem”.

„Eu mai am un partid foarte important acasă, care are un cuvânt de spus şi partidul ăla trebuie mulţumit şi el”, a afirmat liderul PMP.

Recent, fostul președinte al României, Traian Băsescu spunea, despre o posibilă candidatură, că în politică a făcut mereu ce a trebuit, nu ce i-a plăcut.

Citeşte şi: Atenție, România! Ce arată ancheta lui Trump despre cum vrea Putin să influențeze alegerile din țări democratice

Leonard Doroftei a slăbit enorm în doar două luni, de când a părăsit România definitiv! Cum arată acum și ce face în Canada. VIDEO
GSP.RO

Leonard Doroftei a slăbit enorm în doar două luni, de când a părăsit România definitiv! Cum arată acum și ce face în Canada. VIDEO