Mergi direct la conținut »
Tudorel Toader a primit raportul privind decesul fostului judecător Stan Mustaţă. "Are multe pagini"
Ştiri Libertatea > Ştiri > Tudorel Toader a primit raportul privind decesul fostului judecător Stan Mustaţă. "Are multe pagini"

Tudorel Toader a primit raportul privind decesul fostului judecător Stan Mustaţă. „Are multe pagini”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat duminică seară, pe 16 septembrie, la un post TV, că a primit raportul privind decesul în penitenciar al fostului judecător Stan Mustaţă şi urmează să îl valorifice în condiţiile legii, menţionând că raportul are multe pagini.

„L-am primit vinerea trecută. Are multe pagini. Dacă aş sta să vi-l spun acum, aţi închide emisiunea. Îl vom valorifica în condiţiile legii şi vă comunicăm atunci”, a declarat Tudorel Toader, la România TV, întrebat fiind dacă a primit raportul privind decesul în penitenciar al judecătorului Stan Mustaţă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis în luna august a.c. un dosar penal de moarte suspectă în cazul decesului fostului judecător Stan Mustaţă.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului, dosarul a fost deschis în urma unei sesizări primite de la Spitalul Militar „Carol Davila”.

Moartea fostului judecător Stan Mustață este anchetată și de către Avocatul Poporului, după mai multe nereguli depistate de această instituție. De exemplu, judecătorul Stan Mustață a fost declarat apt de muncă, deși ”avea multiple afecțiuni cronice”.

În plus, se efectuează controale la trei penitenciare după decesul fostului judecător Mustaţă, la cererea lui Tudorel Toader.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a fost acuzat de „dezinformare” în cazul morții fostului judecător.

Fostul judecător din dosarul lui Dan Voiculescu, Stan Mustaţă, care efectua o pedeapsă de opt ani şi jumătate pentru luare de mită, a murit pe 9 august – la Spitalul „Carol Davila” – în urma unui infarct miocardic.

„În data de 8 august 2018, în jurul orei 22,00, s-a înregistrat decesul unei persoane custodiate de Penitenciarul Bucureşti – Jilava care se afla internată într-o reţea sanitară publică. Conform procedurilor legale, au fost dispuse următoarele măsuri anunţarea familiei persoanei decedate, informarea judecătorului de supraveghere a privării de libertate şi urmează a fi sesizate organele competente pentru cercetarea cauzelor şi împrejurărilor care au condus la producerea evenimentului. Precizăm că persoana custodiată era înregistrată în evidenţa unităţii penitenciare cu afecţiuni medicale cronice. De asemenea, la nivelul administraţiei locului de deţinere a fost demarată o anchetă internă”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, citat de Agerpres.

  • Foto: Vlad Chirea

 

Close
Închide
  Close