MENIU CAUTĂ
11 Sep. 2018 23:10

Tudorel Toader se așteaptă ca CSM să nu avizeze pozitiv propunerea Adinei Florea la conducerea DNA

Distribuie

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, marți seara, că se așteaptă ca CSM să nu avizeze pozitiv propunerea Adinei Florea pentru funcția de procuror șef al DNA, dar spune că el va merge mai departe cu procedura indiferent de avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Vorbind despre alegerea procurorului Adina Florea pentru funcția de șef al DNA, Toader spune că 'Nu am propus la şefia DNA pe cel care a avut cel mai riguros şi frumos program managerial. Doamna procuror propusă pentru şefia DNA, prin conţinutul dosarului, experienţa profesinală şi prin modalitatea în care s-a prezentat la interviu, în care a expus bunele şi mai bunele ale DNA, măsurile propuse au convins comisia că dânsa este cea care trebuie să fie desemnată candidată pentru şefia DNA'.

Vorbind într-o emisiune la Antena 3, ministrul Justiției a mai spus că „Procurorii din CSM nu vor primi, să zicem aşa, foarte favorabilă afirmaţia mea, dar, indiferent de avizul dânşilor, voi continua procedura şi voi trimite la preşedinte candidatura doamnei procuror. Pentru că, repet, este un aviz consultativ”.

„Aştept momentul când va fi audiată, voi fi prezent, aştept ca dânşii să delibereze şi să dea avizul cel mai adecvat situaţiei în care doamna se va prezenta. Cred cu toată convingerea că avizul va fi negativ, dar imediat ce îl primesc trimit la preşedinte candidatura', a mai spus ministrul Justiției.

Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a anunţat calendarul privind examinarea Adinei Florea la conducerea DNA, interviul în faţa Secţiei urmând a fi susţinut pe 27 septembrie, iar avizul să fie transmis ministerului Justiţiei pe 2 octombrie.

Potrivit ordinii de zi soluţionate a şedinţei, „Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit calendarul pentru examinarea propunerii ministrului justiţiei de avizare a numirii doamnei FLOREA ADINA, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după cum urmează:

07.09.2018 – punerea în dezbatere publică a proiectului de management şi efectuarea verificărilor asupra candidaturii;

27.09.2018 – analizarea rezultatului demersului anterior şi intervievarea candidatei;

02.10.2018 – transmiterea avizului către Ministerul Justiţiei”.

Cine este Adina Florea, propusă pentru șefia DNA

Adina Florea este procuror general adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța și s-a aflat printre cei șase procurori au fost declarați admiși la selecția pentru ocuparea funcției de procuror-șef al DNA, după cum a  anunțat Tudorel Toader pe 29 august.

Fiind unul dintre cei mai cunoscuți procurori din Constanța, în 2011, Adina Florea a mai deținut și funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă tribunalul Constanța.

A deținut aproape toate funcțiile, de la nivelul Parchetului Judecătoriei și până la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Nume de temut în lumea infracţională din Constanţa, Adina Florea a devenit celebră pentru „clinciurile' avute cu primarul Radu Mazăre, în legătură cu binecunoscutul dosar penal „Zvastica', deschis pe numele edilului după ce acesta a defilat în uniformă de nazist la o prezentare de modă, în vara anului 2009.


Citește și: De la Anvers, Loți Boloni face o radiografie aspră asupra fotbalului românesc: „M-a bucurat eliminarea CFR-ului! Prostia se plătește”


 

Comentarii