Mergi direct la conținut »
Adina Florea, propusă la conducerea DNA, va fi audiată pe 27 septembrie în CSM
Ştiri Libertatea > Ştiri

Adina Florea, propusă la conducerea DNA, va fi audiată pe 27 septembrie în CSM

Adina Florea, propusă la conducerea DNA, va fi audiată pe 27 septembrie în Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Propunerea lui Tudorel Toader la conducerea DNA își va susține proiectul de management cu care a candidat. Pe 2 octombrie, CSM va transmite ministrului Justiției avizul consultativ. Ulterior, ministrul Justiției înaintează propunerea președintelui, în vederea numirii în funcția de conducere.

Tudorel Toader a anunțat ieri că Adina Florea este propunerea sa pentru șefia DNA. În cursa pentru șefia DNA au mai fost Paula Tănase, Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea, Sorin Armeanu şi Andrei Bodean.

Cine este Adina Florea, propusă pentru șefia DNA

Adina Florea este procuror general adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța și s-a aflat printre cei șase procurori au fost declarați admiși la selecția pentru ocuparea funcției de procuror-șef al DNA, după cum a  anunțat Tudorel Toader pe 29 august.

Fiind unul dintre cei mai cunoscuți procurori din Constanța, în 2011, Adina Florea a mai deținut și funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă tribunalul Constanța.

A deținut aproape toate funcțiile, de la nivelul Parchetului Judecătoriei și până la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Nume de temut în lumea infracţională din Constanţa, Adina Florea a devenit celebră pentru „clinciurile” avute cu primarul Radu Mazăre, în legătură cu binecunoscutul dosar penal „Zvastica”, deschis pe numele edilului după ce acesta a defilat în uniformă de nazist la o prezentare de modă, în vara anului 2009, amintește ziuaconstanța.ro.


Citește și:

Gigi mână de aur. Becali a câștigat 240 de milioane de euro doar de la FCSB. Marea lui ambiție: „Vreau ca până în 2028 să câștig un miliard de euro din fotbal!”

Close
Închide
  Close