Mergi direct la conținut »
Twitter a eliminat mii de conturi false care ar fi avut legătură cu guvernul iranian
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Twitter a eliminat mii de conturi false care ar fi avut legătură cu guvernul iranian

Twitter a eliminat mii de conturi false care ar fi avut legătură cu guvernul iranian

Reţeaua Twitter a anunţat joi că a eliminat mii de conturi legate de activităţi coordonate şi finanţate de stat, despre care se crede că ar proveni de la guvernul iranian. Ulterior, le-a arhivat în baza sa de date publică lansată anul trecut.

De Dragoș Tănase,

Twitter consideră că cele 4.779 de conturi desfiinţate în cadrul acestei campanii aveau legătură sau era susţinute de Iran, relatează Reuters.

Reţeaua de socializare a mai precizat că a eliminat şi arhivat patru conturi afiliate cu Agenţia de Cercetare a Internetului din Sankt-Petersburg, o sursă rusă de troli care a fost trimisă în judecată de procurorul special american Robert Mueller pentru încercări de amestec în alegerile prezidenţiale din SUA.

Twitter a mai închis şi arhivat 130 de conturi legate de mişcarea catalană de independenţă din Spania şi 33 de conturi angajate în acţiuni de manipulare legate de Venezuela.

Reţeaua a făcut publică pentru prima dată în octombrie arhiva de date asociată cu operaţiuni informaţionale legate de diverse state pentru a oferi mai multă transparenţă în privinţa informaţiilor şi pentru a limita manipularea pe platforma sa.

Recent, președintele american Donald Trump a amenințat Iranul pe Twitter. Va fi „sfârșitul oficial” al țării!


Citește și:
Facebook, Google şi Twitter au fost evaluate de Comisia Europeană pentru fake news, în apropierea alegerilor europarlamentare


Close
Închide
  Close