MENIU CAUTĂ

Ultima zi de depunere a candidaturilor pentru șefia DNA

Distribuie

Vineri este ultima zi în care procurorii îşi pot depune candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al DNA. Până joi, la Ministerul Justiţiei şi-au depus candidatura doi procurori: Paula Tănase şi Nicolae Lupulescu.

Paula Tănase este procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, iar Nicoale Lupulescu are gradul de general-maior şi activează la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. El a fost însă detaşat la MApN, începând cu 14 martie 2016, pe o perioadă de trei ani.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe data de 6 septembrie. Pe 27 iulie, Ministerul Justiţiei a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi pentru funcţia de procuror-şef al DNA, iar procedura de selecție urmează să fie reluată.

Cei patru candidaţi înscrişi în cursă au fost Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Citește mai multe despre nicolae lupulescu, Paula Tănase și DNA - Direcția Națională Anticorupție pe Libertatea.

Comentarii