MENIU CAUTĂ

Cine este Nicolae Lupulescu, procurorul militar care candidează pentru funcția de procuror-șef al DNA

Distribuie

Procurorul militar Nicolae Lupulescu şi-a depus candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de şef al DNA, fiind al doilea candidat care speră să obțină postul lăsat liber de Laura Codruța Kovesi.

Nicolae Lupulescu are gradul de general-maior şi activează la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă el a fost detaşat la MApN, începând cu 14 martie 2016, pe o perioadă de trei ani. În martie 2017 a candidat pentru funcţia de şef al DIICOT, el fiind la acea vreme şef adjunct la Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari din cadrul DNA.

Anterior, el a ocupat funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei Parchetelor Militare.

Printre altele, Nicolae Lupulescu a condus ancheta privind accidentul aviatic de la Tuzla din 5 iulie 2010, soldat cu moartea a 12 militari.

Ministerul Justiţiei a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Noua procedură se desfăşoară până pe 6 septembrie.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Aceasta este a doua candidatură depusă pentru şefia DNA, prima fiind cea a Paulei Tănase procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, care şi-a depus candidatura pe 21 august.

Ministerul Justiţiei a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a devenit vacantă după revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi.

Noua procedură de selecție are loc în perioada 6 august – 6 septembrie.

Potrivit sursei citate, candidaţii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până vineri inclusiv.

Pe 27 iulie, Ministerul Justiţiei a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi pentru funcţia de procuror-şef al DNA, iar procedura de selecție urmează să fie reluată.

Cei patru candidaţi înscrişi în cursă au fost Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Foto: ancmrr.ro


Citește și: Libertatea a calculat cât costă proiectele lui Dragnea: 24 de miliarde de euro! Economiștii îl contrazic vehement pe liderul PSD!


 

Citește mai multe despre nicolae lupulescu și DNA - Direcția Națională Anticorupție pe Libertatea.

Comentarii