MENIU CAUTĂ
21 Aug. 2018 12:44

Primul candidat pentru șefia DNA. Paula Tănase și-a depus candidatura pentru funcția de procuror-șef

Distribuie

Primul candidat pentru șefia DNA. Paula Tănase, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, şi-a depus candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de şef al DNA.  

Informaţia a fost confirmată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, relatează Agerpres.ro. Ministerul Justiţiei a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a devenit vacantă după revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi.

Noua procedură de selecție are loc în perioada 6 august – 6 septembrie.

Potrivit sursei citate, candidaţii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până vineri inclusiv.

Pe 27 iulie, Ministerul Justiţiei a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi pentru funcţia de procuror-şef al DNA, iar procedura de selecție urmează să fie reluată.

Cei patru candidaţi înscrişi în cursă au fost Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

sursă foto: luju.ro


Citește și VIDEO/ A mers 600 de kilometri pe jos, pentru educaţie. Povestea româncei care a renunţat la o viaţă de vis în Elveţia pentru a-i ajuta pe copii 


 

Citește mai multe despre Paula Tănase și DNA - Direcția Națională Anticorupție pe Libertatea.

Comentarii