Mergi direct la conținut »
Un militar britanic a fost ucis în Siria

Un militar britanic a fost ucis în Siria în urma exploziei unui dispozitiv artisanal.

Un membru al forţelor speciale britanice a fost ucis în urma unei explozii produse în Siria, anunţă Ministerul britanic al Apărării.

”Confirmăm cu regret că un membru al forţelor armate britanice a fost ucis în explozia unui dispozitiv artizanal, în Siria. Militarul participa alături de trupe americane la o operaţiune contra reţelei Daesh” (Stat Islamic), a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării.

Anterior, armata americană anunţase că doi membri ai coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite au fost ucişi în Siria, iar alţi cinci au fost răniţi.

Un oficial sirian a declarat pentru agenţia Associated Press că explozia a avut în oraşul sirian Manbij, cu populaţie arabă şi kurdă, notează Mediafax.

Vineri, președintele american Donald Trump a anunțat că Statele Unite se vor retrage din Siria ”foarte curând”. El și-a bazat afirmația pe faptul că gruparea juhadistă Stat Islamic este învinsă aproape complet.


Citește și: VIDEO / Președintele, premierul și șeful Parlamentului din Republica Moldova, interviuri în exclusivitate pentru Libertatea

Close
Închide
  Close