MENIU CAUTĂ
29 Mar. 2018 15:36 , de Delia Chilianu

Un nou complex medical ambulatoriu va funcționa în Capitală. Uite cum va arăta!

Distribuie

Un nou Complex Medical Ambulatoriu urmează a fi construit de Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București .

În ședința Consiliului General al Municipiului București din 28 martie 2018, consilierii generali au aprobat relocarea și extinderea Dispensarului TBC, sector 2 și 3, în Centrul medical Sfântul Ștefan' și relocarea și extinderea Ambulatoriului Spitalului Clinic Nicolae Malaxa', în Centrul de referință pentru diabet ,, Nicolae Malaxa' . Cele două centre se vor afla în noul Complex Medical Ambulatoriu, în Șoseaua Pantelimon nr. 292, pe locul fostei Policlinici Nr. 2.

Un nou complex medical ambulatoriu

Așa va arăta clădirea. Foto: ASSMB

Pentru realizarea noului Complex Medical Ambulatoriu, actuala clădire va fi reabilitată și recompartimentată, va fi extinsă cu un corp nou și cu încă un etaj.

Investiție de 11,5 milioane de euro

În Centrul Medical Sfântul Ștefan' vor funcționa 11 cabinete de consultații, nouă pentru adulți și două pentru copii, prevăzute cu boxă pentru vaccinări și testări IDR. De asemenea, va exista cameră de recoltare a probelor de spută, cameră de tratamente pentru bolnavii TBC, serviciu de radiologie, laborator de bacteriologie, farmacie cu circuit închis. Pentru pacienții cu TBC, va exista un circuit funcțional separat, cu acces direct din exterior și circuit separat în interior, pentru acces la cabinetul de consultații și investigații. Centrul va avea lift pentru accesul la cabinetele situate la etaj, pentru pacienții greu deplasabili și copiii mici. În noul centrul, vor lucra 64 de cadre medicale.

Un nou complex medical ambulatoriu

Centrul de referință pentru diabet Nicolae Malaxa' va fi dezvoltat prin relocarea și extinderea Ambulatoriului Spitalului Clinic Nicolae Malaxa', dar și prin adăugarea unor secții noi, precum Gastroenterologie sau Endocrinologie. În noul centru, vor funcționa cinci cabinete de consultații Diabet pentru adulți, un cabinet de Diabet pediatric, cu sală de montat senzori și monitorizare, cabinete pentru Neonatologie, Endocrinologie, Dermatologie, ORL, Chirurgie, Medicină Internă, Urologie, Obstetrică-Ginecologie, Nefrologie, Neurologie, Boli Infecțioase, Cardiologie, Oftalmologie, Gastroenterologie și Stomatologie. Aparatura nouă de investigare va fi compusă din ecografe, computer tomograf, echipamente pentru radiologie. În noul centru, vor lucra 65 de cadre medicale.

Valoarea investiției, aprobată de consilierii generali, se ridică la aproape 11,5 milioane de euro. Finanțarea se va face din bugetul Primăriei Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Ieri, în ședința de la primărie, consilierii au aprobat și bugetele de venituri şi cheltuieli pe 2018 ale companiilor municipale şi delegarea unor servicii publice către acestea.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO REPORTAJ/Moș Chițu, la 92 de ani își caută jumătatea… mai tânără. 'Să fie clar, n-am avere. Nu am decât dragoste și respect!'

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Încăierare în Parlament, între un deputat de la Putere şi unul din Opoziţie
Comentarii