MENIU CAUTĂ

Un sucevean a ridicat o biserică în comuna natală, cu banii câștigați la Loto în 2004

Distribuie

Un sucevean a ridicat o biserică în comuna natală, cu banii câștigați la Loto. Gheorghe Breabăn, din comuna suceveană Vicovu de Jos, a câştigat în 2004 premiul cel mare la Loto 6/49, în valoare de 1,5 milioane de euro. Cu o parte din banii câştigaţi el a ridicat o biserică în localitatea natală.

Astfel, cu banii câştigaţi la Loto, Gheorghe Breabăn a ajutat la construirea bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Vicovu de Jos. „Miliardarul”, aşa cum este poreclit marele câştigător al Loteriei Române de către localnici din Vicov, a donat preotului undeva în jur de 300.000 de lei, devenind astfel ctitor al lăcaşului de cult, scrie adevarul.ro.

Biserica ctitorită de marele câştigător la Loto 6/49. FOTO: bisericavicovudejos.com

Biserica ctitorită de marele câştigător la Loto 6/49. FOTO: bisericavicovudejos.com

În luna februarie a anului 2004, Gheorghe Breabăn, şeful de depozit al unei firme din comuna suceveană Vicovu de Jos, care avea pe atunci vârsta de 44 de ani, când a câştigat 1,5 milioane de euro la Loto 6/49.

Tată a doi copii, vicoveanul a jucat o variantă simplă cu 3,1 lei, reuşind să câştige pe lângă premiul cel mare un BMW seria 5 şi un apartament cu trei camere în municipiul Bucureşti.

Deşi e milionar în euro, creşte animale şi se plimbă cu tractorul. Acesta şi-a construit în localitatea natală o casă destul de impună şi-a deschis o firmă cu materiale de construcţii şi amenajări interioare şi exterioare, ocupându-se totodată cu agricultura şi creşterea animalelor.

În plus, acesta a ajutat şi şcoala din Vicovu de Jos, oferind bani pentru montarea centralei termice pentru ca elevii să nu mai sufere din cauza frigului pe timp de iarnă şi să aibă condiţii propice de învăţare.

Deşi a câştigat o sumă considerabilă de bani, Gheorghe Breabăn consideră că marele premiu i-a adus mai mult ghinion decât noroc, pe la poarta sa perinându-se atunci sute de oameni care i-au cerut sprijinul financiar din diverse motive.

După câştigarea premiului cel mare, vicoveanul a cochetat o perioadă şi cu politica, fiind timp de un mandat şi jumătate consilier local în comuna Vicovu de Jos, însă a renunţat la cariera politică, deoarece a intrat în incompatibilitate.

Acum, s-a câștigat marele premiu la Loto 6 din 49 și la extragerea din 15 aprilie 2018.

Câștigătoarea marelui premiu la Loto 6 din 49 are 84 de ani și trăiește (sau trăia) dintr-o pensie de 900 de lei.

Iată ce spune casiera de la agenția loto din Gorj unde s-a câștigat premiul cel mare, acum: ”Nu cred că dânsa conștientizează despre ce sumă e vorba”

Loto 6 din 49. Cum să câștigi la Loto

Iată câteva sfaturi demne de urmat, dacă doriți să vă creșteți șansele de a câștiga la Loto:

Loto 6 din 49. Cumpără mai multe bilete

Este regula de aur pe care o urmează cei care câștigă frecvent la loterie, și, deși nu iau sume mari, faptul că își achiziționează la multe lozuri nu face altceva decât să le crească semnificativ șansele. Este pur și simplu o chestiune legată de probabilitate. Deși, faptul că plătești pentru atât de multe bilete, pe o perioadă îndelungată, presupune un profit mai mic, totuși nu te lăsa descurajată de astfel de gânduri. Dacă asta presupune să joci la loterie, de ce să te împiedici tocmai de regula de aur, aceea de a cumpăra biletele.

Loto 6 din 49. Nu alege numere consecutive

Conform studiilor, sunt șanse mici să fie extrase numere care să se succeadă. Desigur, totul ține de noroc, așa că mai bine gândește-te la numere cât mai diferite, ca îți crești posibilitatea de câștig. Dacă totuși ai un sentiment bun în legătură cu numerele consecutive, cel mai bine ar fi să nu alegi mai mult de două.

Loto 6 din 49. Nu alege numere din aceeași categorie

Cu cât mai variat, cu atât mai bine pentru norocul tău. Așadar, nu alege numere din aceleași intervale. Probabilitatea să câștigi în astfel de condiții este destul de mică, apreciază experții.

Loto 6 din 49. Nu pune ca numere date de naștere

Majoritatea oamenilor care joacă la loterie pun pe bilete datele de naștere ale lor. Asta înseamnă mult mai multe numere cuprinse până la 31. Asta nu înseamnă că nu poți câștiga la loto, însă există posibilitatea să împarți câștigul cu mult mai mulți oameni.CITEȘTE ȘI… EXCLUSIV/Unul dintre artiștii cândva invidiați pentru bunăstarea sa, Adrian Sărmășan, își vinde hainele în piața de vechituri 

Citește mai multe despre Biserica, judetul suceava, Loto și Suceava pe Libertatea.

Comentarii