MENIU CAUTĂ
14 Apr. 2018 08:13

VIDEO – Imagini cu atacul asupra Siriei. Care sunt țintele vizate

Distribuie

Statele Unite ale Americii, Franța și Marea Britanie au bombardat mai multe ținte guvernamentale din Siria drept reacție la presupusul atac chimic din orașul Douma. Mai multe înregistrări de pe rețelele de socializare arată bombardamentele care au avut loc în mai multe zone din Siria.

Explozii puternice s-au auzit în capitala Damasc, dar și în două locuri din apropierea de orașul Homs.

Generalul american Joseph Dunford le-a declarat jurnaliștilor americani acreditați la Pentagon că cel puțin trei ținte au fost lovite:

  • un laborator științific din Damasc despre care se crede că are legătură cu producerea armeloc chimice și biologice;
  • un depozit de arme chimice din vestul orașului Homs;
  • un depozit pentru echipamente aferente armelor chimice și un important post de comandă, tot în apropiere de Homs.

Generalul a precizat că au fost alese ținte care să reducă riscul de a exista victime rusești.

 

Statele Unite, alături de Franța și Marea Britanie, au bombardat mai multe ținte din Siria, ca răspuns la atacul chimic de la Douma, soldat cu zeci de morți.  Occidentul acuză regimul lui Assad că se află în spatele atacului, în timp ce regimul de la Damasc susține că totul este o înscenare. După mai multe zile în care era așteptat răspunsul său, Donald Trump a anunțat într-un discurs de la Casa Albă o operațiune militară contra Siriei. El a declarat că a ordonat lovituri de precizie asupra obiectivelor asociate cu capacităţile de arme chimice ale regimului de la Damasc. În replică, ambasadorul rus la Washington a anunțat că atacul nu va rămâne fără consecințe.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 19 februarie 2019
Comentarii