MENIU CAUTĂ
16 Mai. 2018 17:48 , de Cristian Burcioiu

Vindeau copacii chiar lângă pădurea de unde îi furaseră. Hoții tupeiști s-au ales cu dosare penale pentru tăiere ilegală de arbori

Distribuie

Vindeau copacii chiar lângă pădurea de unde îi furaseră. Polițiștii bihoreni au prins doi indivizi care încercau să scape de doi metri cubi de lemn furat pentru care intenționau să obțină aproape 1.000 de lei. Infractorii își întinseseră taraba la drumul mare, la doi pași de pădurea pe tocmai o devalizaseră.

Fără să le pese că ar putea fi demascați că sunt hoți de lemne, doi tineri în vârstă de 17 și, respectiv, 19 ani din localitatea bihoreană Brusturi și-au întins oferta de nerefuzat la drumul mare, la doi pași de pădurea din care tăiaseră ilegal copacii din specia gorun. Afacerea nu prea le-a ieșit pentru că polițiștii bihoreni care aveau informații despre jafurile care vizau pădurile din zonă i-au prins exact când voiau să vândă doi metri cubi de lemn furat.

Copacii tăiați ilegal valorează 1.000 de lei

Cum nu aveau nici un fel de documente ca să ateste proveniența lemnului, tinerii s-au ales cu dosare penale pentru tăiere ilegală de arbori și furt de material lemnos. Copacii pe care hoții voiau să-i vândă la drumul mare, chiar în apropierea de pădurea de unde fuseseră tăiați ilegal, valorează pe piața neagră aproximativ 1.000 de lei. Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 7 Tileag care încearcă să afle dacă hoții de lemne sunt membrii unei grupări bine organizate care decimează pădurile sau cei doi tineri 'lucrează' pe cont propriu.

Loading...
Comentarii