Mergi direct la conținut »
Vladimir Putin convoacă o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, după atacul din Siria
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Vladimir Putin convoacă o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, după atacul din Siria

Vladimir Putin convoacă o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, după atacul din Siria

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat, sâmbătă, convocoarea unei rueniuni de urgență a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU), după atacurile desfășurate de Statele Unite, Marea Britanie și Franța asupra unor ținte guvernamentale ale Siriei.

”Rusia convoacă o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre acţiunile agresive ale Statelor Unite şi aliaţilor lor”, a precizat Vladimir Putin într-un comunicat emis de Kremlin, potrivit Agerpres.

Totodată, Moscova a denunțat ”cu cea mai mare fermitate” bombardamentele aliaților asupra unor instalații de fabricare și depozitare ale armelor chimice ale regimului Bashar Al-Assad.

”Rusia denunţă cu cea mai mare fermitate atacul asupra Siriei, unde militarii ruşi ajută guvernul legitim să lupte împotriva terorismului”, se mai arată în comunicatul Kremlinului.

Statele Unite ale Americii, Franța și Marea Britanie au bombardat mai multe ținte guvernamentale din Siria ca reacție asupra unui atac chimic al forțelor siriene în orașul Duma.

Mai multe înregistrări de pe rețelele socciale arată bombardamentele care au avut loc la Damasc și Homs, iar în urma atacului, prima reacție a Rusiei a venit din partea ambasadorului Moscovei în Statele Unite, care consideră că acest atac este  o ”jignire” la adresa președintelui rus Vladimir Putin.


EXCLUSIV/Băieții de la Proconsul, între mâncare și biserică. Dragoș, liderul trupei, organizează un grătar la care se dezbate… Apocalipsa

FOTO: EPA

Close
Închide
  Close