MENIU CAUTĂ

Vremea din Europa riscă să devină „Iadul pe Pământ”, la cele 50°C anunțate de meteorologi

Distribuie

Meteorologii europeni avertizează că vremea din Europa riscă să devină "Iadul pe Pământ", la 50°C, atunci când se anunță a fi cea mai caldă zi a continentului, informează mirror.co.uk.

Temperaturile ar putea depăși 50 de grade Celsius în Spania și Portugalia, un record absolut pentru Europa continentală.

De altfel, în România, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis deja avertizare de călătorie pentru Grecia, Portugalia și Franța.

Și britanicii care călătoresc în Spania și Portugalia au fost avertizați că temperaturile ar putea atinge 50°C.

Dar nici la ei acasa nu vor scăpa de caniculă, pentru temperaturile vor ajunge la 32 °C în unele zone din Marea Britanie.

Temperaturile ar putea urca până la 31 de grade Celsius în Londra, în acest weekend, iar soarele va străluci în cea mai mare parte a țării.

În schimb, nordul Angliei, Scoția și Irlanda de Nord se vor bucura de ploaie și temperaturi normale, pentru această perioadă.

Recordul de temperatură din Atena, Grecia, cel de 48 C, înregistrat în 1977 ar putea fi depășit în această perioadă, în urma unui val de aer cald care vine dinspre Africa. Recent, au fost nundații în Grecia, după incendiul devastator care a ucis 85 de oameni și a rănit alți 187, care a avut loc zilele trecute.

În țara noastră, prognoza meteo pentru weekend-ul 4-5 august anunță temperaturi de peste 30 de grade Celsius!

Problema este că această căldură sufocantă, din ultima perioadă, este probabil să continue și săptămâna viitoare, în cele mai multe zone din Europa.

  • FOTO – HEPTA

Citește și: REPORTAJ/Localnicii din Deveselu nu se tem de Putin sau de rachete balistice. Sunt supărați că poștașul întârzie cu pensiile/ VIDEO


 

Citește mai multe despre caniculă, Grecia, mae, Portugalia, Spania și Vremea pe Libertatea.

Comentarii