MENIU CAUTĂ
, de Paul Barbu

WellCode.ro, platforma prin care doi tineri IT simulează Bac-ul la Informatică pentru 1.000 de elevi

Distribuie

Cel mult 1.000 de elevi din România vor face gratuit o simulare a examenului de Bacalaureat la Informatică, pe platforma WellCode.ro, în data de 28 aprilie.

„Participă online la o simulare pentru proba de informatică a examenului de bacalaureat.Intră pe https://wellcode.ro/ înscrie-te și revino în 28 aprilie pentru a afla cât de bine te descurci la informatică. Soluțiile date de tine sunt evaluate automat, deci vei afla imediat după probă cât de bine te-ai descurcat. Subiectele sunt concepute de membrii echipei Wellcode după modelul examenului de bacalaureat. La simulare vei avea de rezolvat teste de tip grilă și probleme. Soluțiile trimise de tine la probleme vor fi evaluate pe mai multe exemple, pe care dacă programul tău funcționează corect vei primi puncte. Numărul de participanți este limitat la 1000”, cam așa sună anunțul pe care l-au dat tinerii de la WellCode.ro

Cei doi tineri, Petru și Bianca, au avut internship-uri la Google și Facebook. De regulă, profesorii de informatică sunt destul de ocupați cu sarcinile curente pe care le primesc în catedră și reusești să te întâlnești cu el de maxim 2 ori pe săptămână și tot va trebui să mai astepți alte câteva zile pentru a primi clarificări la lucrurile pe care nu le înțelegi sau pentru a învăța cum să rezolvi unele probleme.
În plus, ar fi și absurd să ai pretenția ca un profesor să stea zi de zi lângă tine și să te ajute”, a declarat pentru Business24.ro, Petru Trîmbițas, unul dintre co-fondatorii platformei WellCode.ro.
În noul modul de pe platformă, lansat special pentru elevii care vor susține Bacalaureatul la Informatica, au colectat peste 100 de lectii și probleme, care să îi ajute să se pregătească mai bine pentru examenul maturității și pentru o viitoare carieră în IT.


Citește și:

EXCLUSIV/Unul dintre artiștii cândva invidiați pentru bunăstarea sa, Adrian Sărmășan, își vinde hainele în piața de vechituri

 

Citește mai multe despre Bacalaureat pe Libertatea.

Comentarii