Mergi direct la conținut »
27 de persoane au murit din cauza gripei, cele mai recente cazuri fiind în București și Timiș
Sănătate și Fitness Libertatea > Lifestyle > Sănătate și Fitness > 27 de persoane au murit din cauza gripei, cele mai recente cazuri fiind în București și Timiș

27 de persoane au murit din cauza gripei, cele mai recente cazuri fiind în București și Timiș

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 27, a informat - marți - Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

De Dragoș Tănase,

Ultimele două persoane care au murit din această cauză sunt un bărbat de 70 ani din judeţul Timiş şi o femeie de 71 de ani din Bucureşti.

Amândoi au fost confirmaţi cu virus gripal tip A, aveau condiţii medicale preexistente şi nu au fost vaccinaţi antigripal.

Ieri, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunța că numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 25, fiind doi pacienți care sufereau și de alte probleme medicale.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, este vorba despre un bărbat de 61 ani, din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, având antecedente vaccinale antigripale necunoscute şi o femeie de 74 ani, din judeţul Ialomiţa, confirmată cu virus gripal tip A, nevaccinată antigripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a afirmat, zilele trecute, că România este în pragul unei epidemii de gripă.

„Suntem în pragul unei epidemii de gripă, având în vedere că săptămâna trecută numărul cazurilor de gripă a depăşit numărul cazurilor estimate. Săptămâna trecută a fost săptămâna epidemică. Dacă trei săptămâni la rând ne confruntăm cu acest tip de săptămâni (epidemice – n.r.), atunci suntem în epidemie, dar, da, suntem în pragul unei epidemii în acest moment”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, pentru Agerpres.

În urma creșterii numărului de cazuri de gripă, programul vizitelor a fost restricționat în mai multe spitale din București.

Ieri, a fost deschisă o anchetă epidemiologică la o grădiniță din Buzău în care au fost semnalate mai multe cazuri de gripă. A fost declarat focar de infecții respiratorii.

Află cum deosebești gripa de răceală, dar mai ales în ce condiții se declară epidemie de gripă!


Citește și… Andreea Zaragiu de la „Exatlon” era să fie exmatriculată în clasa a VIII-a, după ce și-a bătut aproape toți colegii!


 

Close
Închide
  Close