Rețete de post fără ulei

Salată de guacamole, mango și fasole neagră

  • 1 lămâie verde, curățată de coajă și zeamă
  • 1 mango mic, fără sâmburi, decojit și tăiat în bucăți
  • 1 avocado mic, fără sâmburi, decojit și tăiat în bucăți
  • 100 g de roșii cherry, tăiate în două
  • 1 ardei iute roșu, curățat de coajă și tăiat mărunt
  • 1 ceapă roșie, tocată mărunt
  • ½ pachet mic de coriandru, tocat
  • 400 g de fasole neagră în conservă, scursă și clătită

Puneți coaja și sucul de lămâie, mango, avocado, roșiile, ardeiul iute și ceapa într-un bol, amestecați cu coriandrul și fasolea. Serviți cu coriandrul și chipsuri din lipie.

Tacos vegetarian de post

  • 175 g de porumb
  • 1 ceapă roșie mare
  • 1 ardei roșu, curățat de semințe și tăiat grosier
  • ½ linguriță de semințe de chimen
  • 2 lingurițe de zeamă de lămâie
  • 1 kiwi mare copt, tăiat în două pe lungime
  • 1 roșie mare, tăiată în două
  • 100 g de făină integrală, plus o cantitate suplimentară pentru rulat
  • 1 cățel mare de usturoi
  • 15 g de coriandru proaspăt, tocat
  • ½ linguriță de paprika afumată
  • 85 g de varză roșie, mărunțită fin

Încălziți cuptorul la 220C. Adunați porumbul, ceapa roșie și ardeiul într-o tavă de prăjit mare și puțin adâncă și amestecați cu semințele de chimen și zeama de lămâie. Adăugați kiwi și roșiile pe o parte a formei și prăjiți-le timp de 20 de minute.

Între timp, amestecați 60 ml de apă în făină cu un robot de bucătărie pentru a obține un aluat. Frământați scurt până când se omogenizează, apoi tăiați în mod egal în patru și întindeți fiecare bucată pe o suprafață ușor presărată cu făină pentru a obține o tortilla rotundă de 16 cm. Se acoperă cu un prosop de bucătărie pentru a nu se usca.

Scoateți roșiile și kiwi fierte din tavă și readuceți legumele la cuptor pentru 10 minute. Îndepărtați coaja de pe kiwi și puneți pulpa într-un castron împreună cu roșiile, usturoiul, jumătate din coriandru și paprika. Folosiți un blender de mână pentru a obține o salsa omogenă.

Încălziți o tigaie mare antiaderentă, fără ulei, și gătiți tortillas, una câte una, timp de un minut pe o parte și aproximativ 10 secunde pe cealaltă, până când vedeți că se umflă puțin. Ungeți o tortilla cu puțină salsa, acoperiți-o cu varză și legume prăjite, apoi împrăștiați restul de coriandru. Adăugați încă o lingură de salsa.

Supă cremă de legume cu trufe

  • un buchet mic de cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 1 cățel de usturoi gras, tocat
  • 1 țelină (aproximativ 1 kg), curățată și tocată mărunt
  • 1 cartof (aproximativ 200 g), tocat mărunt
  • 1l de supă vegetală
  • 100 ml de smântână de soia
  • 50 g de alune de pădure albite, prăjite și tocate mărunt
  • Trufe

Într-o cratiță mare, încălziți puțină apă la foc mic. Legați crenguțele de cimbru și frunzele de dafin cu o bucată de sfoară și adăugați-le în cratiță împreună cu ceapa și un vârf de cuțit de sare. Gătiți timp de aproximativ 10 minute până când se înmoaie, dar nu se colorează.

Adăugați usturoiul și gătiți încă 1 min, apoi adăugați țelina și cartofii. Amestecați bine totul și asezonați cu un praf mare de sare și piper alb. Turnați supa, aduceți la fierbere, apoi fierbeți la foc mic timp de aproximativ 30 de minute, până când legumele sunt complet moi.

Aruncați ierburile, apoi amestecați cu smântâna, luați de pe foc și amestecați până când se obține o compoziție complet netedă. Încorporați puține trufe răzuite pe rând și gustați pentru asezonare.

Pentru a servi, reîncălziți supa până când este fierbinte, apoi puneți-o în boluri și completați-o cu alunele, puțin piper negru și trufe.

Salată cu năut și avocado

  • 400 g de boabe de năut, scurse și clătite
  • pachet mic de coriandru, tocat grosier
  • pachet mic de pătrunjel, tocat grosier
  • 1 ceapă roșie, tăiată felii subțiri
  • 2 roșii mari, tăiate mărunt
  • 1 avocado
  • 2 linguri de harissa
  • 1 lămâie, cu zeamă

Amestecați toate ingredientele împreună, zdrobind puțin avocado și năutul astfel. Puteți folosi ca dressing humus sau iaurt vegetal.

Budincă de ciocolată

  • 60 g de semințe de chia
  • 400 ml de lapte de migdale sau de alune neîndulcit
  • 3 linguri de pudră de cacao
  • 2 linguri de sirop de arțar
  • ½ linguriță de extract de vanilie
  • fructe de pădure congelate, pentru a servi

Puneți toate ingredientele într-un castron mare cu un vârf de sare de mare și bateți pentru a le combina. Acoperiți cu folie alimentară, apoi lăsați să se îngroașe la frigider timp de cel puțin 4 ore, sau peste noapte.

Puneți budinca cu lingura în patru pahare, apoi acoperiți-o cu fructele de pădure înghețate și cu praf de cacao suplimentar sau fulgi de cocos.

Sursa foto: 123rf.com

Cum faci aluat pentru prăjituri. Cea mai simplă metodă

Urmărește-ne pe Google News