Ce este un suflet legat?

Sufletul legat este o legătură spirituală si o legătură emoțională puternică între două persoane. Deși o legătură sufletească se poate întâmpla în orice tip de relație, se simte, de obicei, după momente de intimitate sau sex. Legăturile sufletești se pot forma pe patru căi diferite – fizică, emoțională, spirituală și socială. Sufletul legat este adesea confundat din greșeală cu ideea sufletului pereche; conceptul este similar, dar legăturile sufletești pot fi nesănătoase și toxice, în timp ce sufletele-pereche nu sunt niciodată.

Există legături sufletești pozitive care leagă doi oameni

Acest lucru creează o legatură intensă între un cuplu. Există și legături sufletești toxice care pot fi folosite de diavol. De obicei, credința este ca atunci când sufletul legat se formează prin intimitate sexuală în afara căsătoriei, aceasta pângărește o persoană.

Potrivit terapeutului în relații Ronnie Ann Ryan, „Sufletul legat apare atunci când te simți profund conectat cu cineva, chiar dacă nu-l cunoști de mult. Ar putea fi valabil si pentru o relație de prietenie sau de dragoste pe termen lung, cum ar fi atunci când nu vă puteți imagina că sunteți fără cineva. Există ceva care vă leagă pe amândoi.”

INTERVIU. „Când sicriele vor începe să se rostogolească, urletele mamelor nu vor mai putea fi ascunse”. Ce se întâmplă în Rusia după anunțul mobilizării parțiale
Recomandări
INTERVIU. „Când sicriele vor începe să se rostogolească, urletele mamelor nu vor mai putea fi ascunse”. Ce se întâmplă în Rusia după anunțul mobilizării parțiale

Ryan continuă: „Acest lucru ar putea fi reciproc, dar ar putea fi și într-un singur mod, în care dai fără să primești prea mult în schimb”.

Sufletul legat este de vină atunci când o persoană încă mai are sentimente pentru cineva de care s-a despărțit de mult. Legătura sufletească înseamnă că au rămas rămășite din acea conexiune între cei doi, chiar dacă ei au încheiat relația cu mult timp în urmă.

Tipuri de suflete legate

Se spune că există doar patru categorii principale de legături sufletești: fizice, emoționale, spirituale și sociale. Acestea pot fi formate prin căsătorie, afaceri, prietenie și chiar sex.

Suflet legat fizic

Acest suflet legat este adesea creat ca urmare a unui act sexual cu cineva, de obicei în afara căsătoriei. Dacă ați creat o legătură sufletească cu o persoană prin înșelare, atunci probabil că este inevitabil.

Cu toate acestea, Ryan avertizează: „Dacă dai vina pe comportamentul tău din cauza unui suflet legat, de parcă nu te poți abține din cauza conexiunii tale, atunci este timpul să reevaluezi relația”.

Suflet legat emoțional

Acest suflet legat se formează atunci când te-ai conectat la nivel emoțional. În timp ce de obicei este format cu prieteni, puteți avea această legătură sufletească cu aproape oricine – soțul, copilul, cel mai bun prieten sau chiar coleg de serviciu.

Confesiunea Ioanei Aron. O femeie povestește care sunt mecanismele prin care violul rămâne nepedepsit. „12 ani mi-am zis că nu mi s-a întâmplat”
Recomandări
Confesiunea Ioanei Aron. O femeie povestește care sunt mecanismele prin care violul rămâne nepedepsit. „12 ani mi-am zis că nu mi s-a întâmplat”

Citește continuarea pe sfatulparintilor.ro

Articol preluat de pe site-ul sfatulparintilor.ro

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.