ACTUALIZARE 11 mai.Referitor la articolele de presă apărute înaintea partidei Astra – CFR Cluj, prin care se urmăreşte cu totul altceva decât principiile de corectitudine şi fair-play, care ar trebui să caracterizeze inclusiv presa, nu numai fenomenul fotbalistic, dorim să facem următoarele precizări:

         Jucătorul Claudiu Belu se antrenează cu echipa satelit, Astra 2, imediat după jocul cu CSMS Iaşi, motivul fiind acela că a refuzat să intre în teren, în finalul partidei respective! Decizia luată în cazul său, la propunerea antrenorului Gheorghe Mulţescu, nu are legătură cu patronul Ioan Niculae sau cu un alt motiv şi suntem surprinşi că nu se remarcă faptul că acesta nu a fost în lot nici la partida cu Viitorul (tot pentru că se antrena cu Astra 2), ci se pune o presiune gratuită, nejustificată, pe acest joc cu CFR Cluj. Decizia conducerii tehnice în cazul lui Belu, doar a fost aprobată de conducerea executivă şi adusă la cunoştinţa patronului, a doua zi după meciul cu CSMS Iaşi!
         Evocarea unor posibile alte măsuri disciplinare, privind alţi jucători, este o mare minciună şi se poate constata, foarte simplu, că toţi ceilalţi jucători se antrenează, fără probleme, sub comanda lui Gheorghe Mulţescu. Dealtfel, clubul nostru organizează vineri, la orele 10,30, odată cu antrenamentul echipei, care se desfăşoară la Ploieşti, obişnuita conferinţă de presă a antrenorului, primele minute ale şedinţei de pregătire fiind deschise şi se poate constata foarte simplu acest lucru, fără a se „fabrica” subiecte denigratoare şi minciuni la adresa clubului.
         Clubul Astra a achitat salariile jucătorilor, la zi, aceştia având clarificate absolut toate aspectele financiare, inclusiv sistemul de premiere.
         Nu există niciun fel de tensiune înaintea ultimelor două etape, ba, din contră, atmosfera în echipă este una cât se poate de normală, profesionistă şi responsabilă, şi, vă rugăm să respectaţi adevărul şi să nu creaţi artifical, prin „invenţii pe surse”, tensiune şi polemică înaintea meciului de duminică”, se scrie într-un comunicat al clubului”.

Înaintea meciului CFR Cluj – Astra Giurgiu 2-0, disputat pe 25 februarie, în etapa a 25-a din sezonul regular, fostul antrenor al astralilor, Edi Iordănescu l-a scos din lot pe Urko Vera, deoarace a aflat că atacantul are activă în continuare clauza prin care va încasa 100.000 de euro primă dacă CFR Cluj ia titlul.

Nici Gigi Mulțescu, înlocuitorul lui Edi Iordănescu, nu l-a folosit pe Urko Vera în meciul cu CFR Cluj, 1-1, disputat în turul play-off-ului. De altfel, Mulțescu a mizat în ofensivă mai mult pe Abang. În cele șase meciuri sub comanda lui Gigi Mulțescu, Urko Vera  a fost titular doar cu FCSB (0-3, acasă) și cu CSM Poli Iași (0-3, în deplasare).

Urko Vera a jucat 15 meciuri la CFR Cluj în acest campionat, de 10 ori titular, și a marcat cinci goluri. 

CFR Cluj se află pe locul 1, cu 44 de puncte, iar FCSB este pe poziția secundă, cu 43 de puncte.

Programul celor două candidate la titlu în ultimele două etape:

Etapa a 9-a: Astra Giurgiu – CFR Cluj (duminică, 13 mai, 21:30), CS U Craiova – FCSB (luni, 14 mai, ora 20:45).

Etapa a 10-a (ultima): FCSB – Astra Giurgiu (duminică, 20 mai, ora 20:45), CFR Cluj – Viitorul (duminică, 20 mai, ora 20:45).


Citește și: EXCLUSIV/ Dan Ciotoi, solistul ”Epocii de Aur”, din nou pe scenă, după operația suferită. ”Sunt 100% refăcut și cu moralul bun”

Urmărește-ne pe Google News