Mergi direct la conținut »
Ion Țiriac, președinte interimar la Federația Română de Tenis? Cum îl strigă Halep în privat și de ce n-a asistat la meciurile de duminică de la Rouen
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Ion Țiriac, președinte interimar la Federația Română de Tenis? Cum îl strigă Halep în privat și de ce n-a asistat la meciurile de duminică de la Rouen

Ion Țiriac, președinte interimar la Federația Română de Tenis? Cum îl strigă Halep în privat și de ce n-a asistat la meciurile de duminică de la Rouen

Ion Țiriac, 79 de ani, a fost prezent la Rouen, dar a văzut doar meciurile jucate sâmbătă, în prima zi a semifinalei Fed Cup Franța - România 3-2.

De Daniel Conțescu,

Omul de afaceri a luat loc în lojă lângă George Cosac, președintele federației și cel de la care ar urma să preia sceptrul, cel puțin formal.

”Țiri” urmează să fie înscăunat președinte interimar, variantă prezentată acum câteva zile de fanatik.ro. O va face până la lămurirea situației de la FRT, una încurcată din punct de vedere juridic.

”Libertatea” a aflat că Țiriac ar sta la federație timp de 6 luni, până se fac noi alegeri, dar suficient cât să intre în conturile instituției suma de două milioane de euro, utilă pentru continuarea activității (acum, FRT nu beneficiază de finanțare de la MTS).

La Rouen, Țiriac a privit cu mâinile încrucișate prestația convingătoare a Simonei, în timp ce Cosac și-a înroșit palmele aplaudând. Spre finalul jocului, ”Țiri” i-a cerut jucătoarei să urce la fileu, pentru a-și verifica vole-ul. Simona l-a ascultat, i-a reușit mișcarea, iar când s-a întors cu fața spre protectorul său a schițat un zâmbet.

Apropiații povestesc că magnatul i-a solicitat Simonei să i se adreseze cu ”Ion” în discuțiile private. Numele întreg este folosit de Simo doar în declarațiile publice, ca formă de respect. 

S-a dus să-l vadă pe Nadal: ”Aranjase culoar de zbor”

De ce a lipsit Țiriac de la partidele de duminică de la Rouen? A preferat să meargă la turneul de la Monte Carlo, oraș în care este rezident din 1973, sperând să-l vadă la lucru în finală pe spaniolul Rafael Nadal.

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea
Recomandări

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea

 

Doar că ibericul n-a prins ultimul act al Mastersului 1.000, disputat de italianul Fabio Fognini și de sârbul Dusan Lajovic. Italianul care l-a eliminat pe Rafa pe traseu a fost cel care a pus mâna pe trofeu.

”Era stabilit să vină doar sâmbătă. Locul lui în lojă a fost luat de Dragoș Pavăl, de la Dedeman (n.r. – sponsorul Simonei Halep). Țiriac are programul făcut pe o lună înainte. Aranjase culoar de zbor spre Monte Carlo, iar asta nu se face de pe  o zi pe alta. A venit ca să fie văzut la meci, să se asocieze din nou cu Halep, înainte să fie uns, cu mandat de la Cosac, președinte interimar la FRT”, spun cei care cunosc situația din tenisul românesc.

Năstase: ”Acum aud prima oară”

Practic, la Federația Română de Tenis ar urma să fie vorba despre o ”revoluție de catifea”. Totul din dorința actualei puteri, pe care Victor Hănescu tocmai a criticat-o dur, de a-și conserva puterea.

Prin prezența la Rouen, Țiriac a dat semnalul că susține actuala conducere. Mai mult, înaintea jocurilor, s-a fotografiat lângă ministru Sportului și lângă președintele FRT.

”Acum aud prima oară despre varianta asta cu Țiriac. Vrea să fie onorific, probabil, să ajute. Nu știu nimic”, a comentat, pentru ”Libertatea”, Ilie Năstase, fost conducător al forului de tenis.

 

Close
Închide
  Close