Fed Cup – semifinale

Franța – România 3-2 (AICI, rezultatele)

Programul meciurilor

Sâmbătă, ziua 1

Kristina MladenovicSimona Halep 3-6, 1-6
Caroline Garcia – Mihaela Buzărnescu 6-3, 6-3

Duminică, ziua 2

Caroline Garcia – Simona Halep 7-6 (6), 3-6, 4-6
Pauline Parmentier – Irina Begu 6-3, 2-6, 6-2
Caroline Garcia / Kristina Mladenovic – Simona Halep / Monica Niculescu 5-7, 6-3, 6-4

LIVE BLOG & VIDEO | Franța - România 3-2, în semifinalele Fed Cup 2019. Notre respect, fetelor! Ați luptat ca-ntotdeauna, ați pierdut ca niciodată!

La Rouen, duminică seară, România n-a reușit să se califice în finala Fed Cup, cedând, scor 2-3, semifinala cu Franța. Ar fi fost o finală istorică pentru echipa noastră. În cealaltă semifinală, Australia a bătut Belarus, la Brisbane, scor 3-2. Marele duel va avea loc pe 9 și pe 10 noiembrie.

Notre respect, fetelor! Echipa de Fed Cup a României a dus semifinala cu Franța în setul decisiv al celei de-a cincea partide, cea de dublu. Liderul Simona Halep, 27 de ani, 2 WTA, a fost factorul X al coagulării. Fostul lider mondial a reușit două victorii la simplu și și-a adus contribuția la dublu, alături de Monica Niculescu.

Ziua de ieri a stat sub semnul Simonei, care reușise și singurul punct tricolor al zilei de sâmbătă. Mai întâi, Simona Halep a luptat eroic, vreme de două ore și 57 de minute, în meciul cu Caroline Garcia, adjudecat în trei seturi. România avea 2-1, dar Irina Begu, trimisă în locul Mihaelei Buzărnescu, a cedat la simplu în fața surprinzătoarei Pauline Parmentier.

În setul decisiv, la 2-5, Begu s-a accidentat și era limpede că nu va putea intra la dublu alături de Monica Niculescu. Singura soluție era să joace Raluca Olaru.

La un set de finală de două ori

Doar că Simona Halep și-a asumat rolul de lider și a decis că poate duce greul și la jocul pe echipe, deși ocupă doar locul 417 în clasamentul de dublu.

Simona Halep și Monica Niculescu au făcut un duet minunat, dar norocul de la Ostrava, unde dublul a adus victoria în semifinale, ne-a ocolit. Cele două le-au avut în față pe campioanele de la Roland Garros 2016, Caroline Garcia și Kristina Mladenovic. Fetele s-au motivat exemplar, cu Monica Niculescu, 46 WTA la dublu, în rol de jucătoare care a dictat ritmul. ”Moni” a scos din joben câteva lovituri năstrușnice. România a fost la doar un set de o finală miraculoasă. Și nu o dată, ci de două ori, la meciul 4, precum și în decisiv.

Meci teribil cu Garcia

Dar, de poveste a fost și jocul de simplu dintre Simona Halep și Caroline Garcia.  Simona Halep avea procentaj perfect în Fed Cup în 2019: 4 din 4! Visul Simonei și dorința românilor, câștigarea Fed Cup, s-a făcut țăndări la Rouen! Echilibrul din prima zi, 1-1, a suferit mutații fericite pentru români: 2-1, după efortul supraomenesc depus pe Simona cu prima rachetă a Franței, Caroline Garcia, scor 6-7 (6), 6-3, 6-4.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ACTUALIZARE 21 aprilie, ora 11.39. Australia s-a calificat eroic în finală, 3-2 cu Belarus, beneficiind de o jucătoare în mare formă, Ashleigh Barty, care a adus țării sale 2,5 puncte (două victorii la simplu și jumătate de punct la dublu). Gazdele au mizat pe o pereche experimentată la dublu, Stosur și Barty, ambele specialiste ale probei. Calificarea Australiei în marea finală s-a obținut în decisivul decisivului. Stosur și Barty au dispus de Azarenka – Sabalenka, scor 7-5, 3-6, 6-2. Dacă se va califica, România va evolua în finală la Brisbane, pe 9 și pe 10 noiembrie 2019.

ACTUALIZARE 21 aprilie, ora 9.20. În meciurile de simplu din această dimineață, la Brisbane s-au înregistrat rezultatele Ashleigh Barty – Aryna Sabalenka 6-2, 6-2 și Samantha Stosur – Victoria Azarenka 1-6, 1-6. Scorul general a devenit astfel 2-2. Finalista se va decide la dublu, Ashleigh Barty / Samantha Stosur – Victoria Azarenka / Aryna Sabalenka. Gazdele au schimbat în ultima clipă, înlocuind perechea anunțată inițial, Vera Lapko –  Lidziya Marozava. Jocul începe la ora 9.30, la București. Australia este în situația României, unde prima rachetă, Barty ,a adus ambele puncte la simplu.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

România a pornit ca din pușcă în duelul cu Franța, de la Rouen, din semifinalele Fed Cup. În meciul de deschidere, sâmbătă, o Simona Halep dominatoare a ”executat-o” pe cea de-a doua jucătoarea a Franței, Kristina Mladenovic, scor 6-3, 6-1.

Meciul a durat cât un joc de fotbal cu prelungiri: 100 de minute. Din păcate, România are doar o singură jucătoare de top, iar succesul în dueluri ”cel mai bun din 5 meciuri” se naște anevoie. Este 1-1 după prima zi în disputa Franța – România.

Primul set al partidei Halep – Mladenovic a fost echilibrat până la 3-3. Șase game-uri i-au trebuit Simonei să se reacomodeze cu suprafața roșie, fiind vorba despre primul meci pe zgură jucat în acest an.

Din acel moment, Simo a trecut la comandă, infinit mai adaptată jocului pe zgură decât adversara. Doar este suprafața care a făcut-o campioană la junioare, la Roland Garros 2008, dar și la senioare, un deceniu mai apoi.

A avut emoții

Simona a terminat cu cifre mai bune decât ale Kristinei la toate capitolele, inclusiv la aspecte mai puțin așteptate, cum ar fi cel al așilor. A fost 3-2 pentru Halep. Nu doar că a servit mai eficient, dar a făcut-o și mai îngrijit, 1-3 la duble greșeli. Acum, scorul la general între Halep și Mladenovic este 3-3.

”A fost un meci dificil, pentru că am avut emoţii, este întotdeauna greu să joc pentru ţară, dar mă bucur foarte mult că am reuşit să câştig. Cu aşa public este greu să renunţi şi să pierzi, le mulţumesc foarte mult pentru că au venit şi pot să spun că au dominat sala. A fost greu să-mi controlez emoţiile la început”, a declarat Halep, la Telekom Sport.

Decide dublul?

Din păcate, după o prestație entuziasmantă a urmat jocul sec al Mihaelei Buzărnescu. A doua rachetă a României nu i-a rezistat Carolinei Garcia. Franțuzoaica a câștigat în două seturi, scor 6-3, 6-3, după 86 de minute de joc.

Dacă lucrurile vor arăta la fel și în ziua a doua, astăzi, cu Halep aducând punct și cu Buzărnescu (dacă nu cumva va fi înlocuită cu Irina Begu) cedând la Alize Cornet (cel mai probabil), decisiv va fi jocul de dublu, ca și la Ostrava. Franța va intra cu perechea Garcia – Mladenovic, iar România va răspunde cu duetul Begu – Niculescu.

Același scor la Brisbane

În cealaltă semifinală Fed Cup, Australia și Belarus sunt la egalitate, 1-1, pe hardul de pe ”Pat Rafter Arena” din Brisbane. În prima zi de întreceri, s-a respectat valoarea indicată de clasamentul WTA: Samantha Stosur – Aryna Sabalenka 5-7, 7-5, 3-6 (meciul 1) și Ashleigh Barty – Victoria Azarenka 7-6 (2), 6-3 (meciul 2). Dacă se va califica în finală, România va evolua în deplasare, oricare va fi rivala, fie la Brisbane, fie la Minsk. Ultimul act este programat pe 9 și pe 10 noiembrie 2019.

Puzderie de români la Rouen

Galeria României a trăit pătimaș meciurile de la Rouen, mai ales pe cel al Simonei. De la fața locului, Roxana Fleșeru, jurnalistă la ”Gazeta Sporturilor”, a estimat că în sală au fost 1.800 de români. Tonul la scandări l-au dat Anela Freer, o iubitoare a tenisului din Arad, acolo unde deține și un club, C.S. Tenis Fan, afiliat la federație, și Emil Boc, primarul Clujului, care a venit cu toba după el, ca și în Cehia. Simona Halep i-a avut alături pe părinți, mama Stania și tatăl Stere. Magnatul Ion Țiriac a stat în lojă.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ACTUALIZARE 20 aprilie, ora 10.59. Echilibru pe tabelă, după prima zi de concurs la Brisbane, în cealaltă semifinală din Fed Cup. Rachetele număr 1 din fiecare echipă națională, favoritele, și-au câștigat partidele de simplu în care au fost implicate. După succesul repurat de Sabalenka a răspuns viguros Barty. Meciul 2, Ashleigh Barty – Victoria Azarenka, s-a terminat cu scorul 7-6 (2), 6-3. Australia și Belarus sunt la egalitate, 1-1. Se joacă pe hard, afară, pe ”Pat Rafter Arena”.

ACTUALIZARE 20 aprilie, ora 9.00. A început cealaltă semifinală, Australia – Belarus. Se joacă la Brisbane. În primul meci, Samantha Stosur – Aryna Sabalenka 5-7, 7-5, 3-6. Urmează, de la ora 9.25, al doilea joc: Ashleigh Barty – Victoria Azarenka. Prima rachetă a Australiei este Barty, iar la vizitatoare – Sabalenka (foto jos). Se știe, dacă se va califica în finală, România va evolua la Brisbane sau la Minsk. Finala este programată pe 9 și pe 10 noiembrie 2019. 

LIVE BLOG & VIDEO | Franța - România 3-2, în semifinalele Fed Cup 2019. Notre respect, fetelor! Ați luptat ca-ntotdeauna, ați pierdut ca niciodată!

Mihaela Buzărnescu n-a mai jucat cu Caroline Garcia, nici cu Kristina Mladenovic. În schimb, Simona Halep este condusă de Mladenovic cu 3-2 la general. În schimb, fostul lider WTA are 5-1 cu Garcia la general.

ACTUALIZARE 19 aprilie. S-a tras la sorți țintarul celor două zile. Kristina Mladenovic – Simona Halep este primul meci al zilei de mâine, urmat de Caroline Garcia – Mihaela Buzărnescu.

LIVE BLOG & VIDEO | Franța - România 3-2, în semifinalele Fed Cup 2019. Notre respect, fetelor! Ați luptat ca-ntotdeauna, ați pierdut ca niciodată!
Cei doi căpitani nejucători
LIVE BLOG & VIDEO | Franța - România 3-2, în semifinalele Fed Cup 2019. Notre respect, fetelor! Ați luptat ca-ntotdeauna, ați pierdut ca niciodată!
Echipele de dublu

Duminică, meciurile de simplu, inversate, și partida de dublu. La dublu sunt anunțate Caroline Garcia / Kristina Mladenovic – Irina Begu / Monica Niculescu. Componența echipei de dublu se poate modifica cu 15 minute înainte de terminarea meciului 4.

ACTUALIZARE 19 aprilie. Cealaltă semifinală Fed Cup 2019 se dispută la Brisbane între Australia și Belarus. S-au tras la sorți meciurile din prima zi de concurs: Samantha Stosur – Aryna Sabalenka (sâmbătă, ora 6.00) și Ashleigh Barty – Victoria Azarenka (sâmbătă, ora 7.30). Dacă România va învinge Franța, va disputa finala în deplasare, fie în Australia, fie la Minsk.

ACTUALIZARE 19 aprilie. La Rouen este așteptat Ion Țiriac, însă nu va fi prezent Ilie Năstase. Primul lider ATP se află în campanie electorală și va vedea meciurile de la televizor, la Timișoara.

În Franța și-au făcut loc doi oficiali ai MTS, directorul Jianu și consilierul Nourescu. Aparent, cei doi își fac imagine pe seama faptului că au dus tricolorul la Rouen, însă, de fapt, ajută FRT să nu se facă de râs la nivel de reprezentare internațională, drept pus în discuție de deciziile date de instanțele românești. Jianu și Nourescu au fost și la dineul oficial de joi seară.

La Rouen sunt și antrenorii care merg cu jucătoarele noastre în circuit: Adrian Cruciat (Buzărnescu), Călin Ciorbagiu (Niculescu), Daniel Dobre și Vasile Antonescu (Halep) și Adrian Marcu (Begu).

Halep, premiată joi seară
LIVE BLOG & VIDEO | Franța - România 3-2, în semifinalele Fed Cup 2019. Notre respect, fetelor! Ați luptat ca-ntotdeauna, ați pierdut ca niciodată!

ACTUALIZARE 19 aprilie. Azi, la 13.30, e programată tragerea la sorți.

ACTUALIZARE 18 aprilie. Ce ținute sexy și elegante au ales să poarte fetele din echipa de Fed Cup a României în Franța.

ACTUALIZARE 18 aprilie. La antrenamentul de azi, de la 16.00, Simona Halep s-a antrenat cu Irina Begu și cele două par a fi alegerea lui Florin Segărceanu pentru meciurile de simplu. Monica Niculescu și Raluca Olaru vor intra la dublu.

Miki Buzărnescu ar putea juca duminică, în funcție de prestația Irinei Begu din prima azi.

  • În această seară are loc dineul oficial.
  • Tragerea la sorți e programată mâine.

ACTUALIZARE 17 aprilie. Dilema cea mare a României la Fed Cup: cine va fi racheta numărul 2 la Rouen. Firicel Tomai: ”Buzărnescu, nu Begu!”

ACTUALIZARE 17 aprilie. Româncele, la conferința de presă.

SIMONA HALEP: ”Jucăm în sala și mingea merge altfel, dar terenul îmi place foarte mult, seamănă cu cel de la Madrid. E o zgură un pic mai tare. Nu aș vrea să compar terenul de la Roland Garros, unde am câștigat.

E un meci special, foarte important, chiar uriaş, jucăm pentru o finală de Fed Cup după 43 de ani.

Nu vreau să par arogantă, dar merităm să fim aici, să jucăm pentru finală, pentru că avem o echipă puternică, am muncit foarte mult împreună să facem o performanţă mare pentru România.

Dacă vom câştiga, va fi şi mai mare! Obiectivul meu personal în 2019 este câştigarea Fed Cup şi sper să reuşim.

Mă simt excelent ! Am jucat foarte bine în aceste două zile de antrenament, sunt sănătoasă, am energie în mine, deci abia aştept să joc la cel mai înalt nivel”.

Eram toși la masă cand am văzut la televizor știrea cu incendiul de la Notre-Dame. A fost un moment trist, m-a atins un pic și m-a afectat, dar se pot întâmpla aceste lucruri și nu le putem controla”.

MIHAELA BUZĂRNESCU: ”Este important că am mai multe jocuri în picioare. Sper să facem un rezultat bun, eu mă simt bine. Indiferent cine va fi juca, vom lupta pâna la ultima minge. Noi suntem pregătite. Eu sunt pregătita pentru orice. Să stau pe banca sau să joc meci, sunt la fel de fericită și încerc să ajut cât mai mult”.

IRINA BEGU: ”Din 2014, de când am început acest parcurs, a fost foarte frumos. Ne-am ajutat una pe alta și cred că asta a contat cel mai mult, unitatea noastră”.

MONICA NICULESCU: ”Abia aștept să joc! Am avut nişte emoţii incredibile în meciul cu Cehia. M-am simțit extraordinar în teren şi vreau să retrăiesc aceste momente, Abia aștept să ma bucur cu suporterii și cu echipa și să lupt pentru țară

RALUCA OLARU: ”Îmi doresc mult să fiu pe teren. Vom vedea cine va juca. Important e sa fie cea mai buna varianta pentru echipa și să aducem victoria”.

FLORIN SEGĂRCEANU (căpitan nejucător): ”O să avem o susținere numeroasă și sperăm să echilibram entuziasmul suporterilor francezi. Este aproape un vis devenit realitate. Spun aproape pentru că mai sunt două paşi de făcut până la câştigarea trofeului. Toate fetele sunt sănătoase, avem o şansă bună”.

ACTUALIZARE 17 aprilie. Ilie Năstase, fost căpitan nejucător al echipei de Fed Cup, despre meciul Franța – România. ”Avem prima șansă”

 ACTUALIZARE 16 aprilie, ora 17:00. Fanii echipei României de Fed Cup sunt dezamăgiți de modul cum a gestionat Federația Română de Tenis vânzarea celor 500 de bilete puse la dispoziție de organizatorii meciului de la Rouen. Suporterii care ar fi vrut să le susțină pe tricolore în semifinala cu Franța și-au exprimat nemulțumirea pe contul de facebook Romania Fed Cup Team, prin postări critice la adresa forului condus de George Cosac: ”Sunt dezgustat”, ”Rușine FRT”, ”Jenant”, ”Bătaie de joc”. Prețul biletelor variază între 15 și 40 de euro pe zi. 

 ACTUALIZARE 16 aprilie, ora 14:00. Simona Halep și Mihaela Buzărnescu, primele jucătoare din echipa națională a României care s-au antrenat pe zgura din Kindareana

ACTUALIZARE 16 aprilie. Jucătoarele echipei Franței se antrenează de zor.

ACTUALIZARE 15 aprilie, ora 12.20. Simona Halep, 27 de ani s-a arătat optimistă, luni, la plecarea spre Franța: ”Atuul României contra Franței este jocul nostru, jocul pe care-l facem. Suntem jucătoare puternice, suntem în formă. Plus că și atmosfera e importantă în echipă, plus publicul nostru”.

Sportiva aflată pe locul 2 WTA a adăugat: ”Nu mi-e teamă de nicio jucătoare, încerc să mă autodeopășesc, să mă concentrez și rezultatul vine de la sine. Toate au un stil dificil, diferit. Nu poți compara Garcia cu Cornet sau cu Mladenovic. La acest nivel, fiecare meci e greu. Nu ne dorim ca meciul de dublu să fie decisiv. Vrem să câștigăm la simplu, ca să nu creăm emoții”.

Și Irina Begu, 28 de ani, a vorbit cu speranță despre acest meci: ”Suntem o echipă puternică și unită. Suntem pregătite pentru orice. Zgura reprezintă un avantaj, e suprafața noastră favorită”.

Nici Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al României, n-a făcut notă discordantă, precizând: ” Diferența ar trebui să fie în favoarea noastră, că o avem pe Simona. Avem o jucătoare senzațională, cu o experiență bogată. Când ai o jucătoare care știi că-ți poate câștiga două meciuri în proporție de 90%, e mai ușor. Ne gândim la mai multe variante pentru jucătoarea numărul doi la simplu. Suntem fericiți că nu sunt probleme de sănătate”.

Din echipa României vor face parte: Simona Halep (2 WTA), Mihaela Buzărnescu (30 WTA), Irina Begu (83 WTA), Monica Niculescu (132 WTA) și Raluca Olaru (34 WTA la dublu).

Franța a optat pentru jucătoarele: Caroline Garcia (21 WTA), Alizet Cornet (55 WTA), Kristina Mladenovic (66 WTA la simplu, 3 WTA la dublu), Pauline Parmentier (53 WTA) și Fiona Ferro (92 WTA) .

ACTUALIZARE 15 aprilie. Echipa Franței s-a reunit și a plecat spre Rouen cu autocarul.

ACTUALIZARE 15 aprilie, ora 9.50. Delegația României pleacă astăzi spre Franța, urmând să decoleze, în jurul orei 13.00, de pe Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” cu o cursă de Paris. Din capitala Franței, deplasarea la Rouen se va efectua cu limuzine puse la dispoziție de către organizatori.

LIVE BLOG | Franța - România, în semifinalele FedCup 2019
Fetele din echipa de Fed Cup a României

ACTUALIZARE 14 aprilie. Jucătoarea franceză Fiona Ferro a fost convocată de căpitanul echipei Franţei, Julien Benneteau, pentru meciul cu formaţia României, potrivit site-ului Federaţiei Franceze de Tenis.

Convocarea vine după evoluţia bună a Fionei Ferro săptămâna aceasta, la turneul WTA de la Lugano, unde a ajuns până semifinale, fiind învinsă de slovena Polona Hercog, cu 7-5, 6-4. Ferro are 22 de ani şi ocupă locul 108 în clasamentul WTA.

În lotul pentru meciul cu România mai figurează Alize Cornet (54 WTA la simplu, 130 WTA la dublu), Caroline Garcia (21 WTA la simplu), Pauline Parmentier (53 WTA la simplu) şi Kristina Mladenovic (63 WTA la simplu, 3 WTA la dublu).

Pentru această întâlnire, căpitanul-nejucător al echipei României, Florin Segărceanu, le-a convocat pe Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru.

ACTUALIZARE 11 aprilie. Monica Niculescu are probleme medicale. Sportiva resimte dureri abdominale care o deranjează la serviciu. Monica Niculescu ar putea fi înlocuită cu Ana Bogdan. România a întâlnit Franţa o singură dată, în 1976, în Grupa Mondială, câştigând cu 3-0 meciul de la Philadelphia (SUA), prin punctele aduse de Florenţa Mihai, 7-6, 6-2 cu Nathalie Fuchs, Virginia Ruzici, 6-2, 6-1 cu Gail Lovera Benedetti, şi perechea Florenţa Mihai/Virginia Ruzici, 6-3, 2-6, 6-1 cu cuplul Rosy Darmon/Gail Lovera Benedetti.

Francezii au anunțat programul dinainte jocurilor.

Marţi, 16 aprilie

9.00am – 11.55am* – antrenament Franţa
12.05pm – 2.55pm – antrenament România
3.05pm – 4.55pm – antrenament Franţa
5.05pm – 7.00pm – antrenament România

Miercuri, 17 aprilie

9.00am – 11.55am – antrenament România
12.05pm – 2.55pm – antrenament Franţa
3.05pm – 4.55pm – antrenament România
5.05pm – 7.00pm – antrenament Franţa

Joi, 18 aprilie

9.00am – 10.55am – antrenament Franţa
11.05am – 12.55pm – antrenament România
1.05pm – 3.25pm – antrenament Franţa
3.35pm – 6.00pm – antrenament România
*ora Franţei. Orele antrenamentelor de vineri nu au fost stabilite încă, acestea urmând să fie anunţate în funcţie de ceea ce îşi doresc căpitani nejucători ale celor două formaţii de Fed Cup.

Conferinţele de presă
Julien Benneteau – miercuri, 17 aprilie, ora 11:30
Florin Segărceanu – miercuri, 17 aprilie, ora 12:20

ACTUALIZARE 8 aprilie. Caroline Garcia (21 WTA la simplu), Kristina Mladenovic (63 WTA), Alize Cornet (54 WTA) şi Pauline Parmentier (53 WTA) au fost convocate la echipa Franţei de căpitanul nejucător Julien Benneteau în vederea întâlnirii cu România din semifinalele competiţiei feminine de tenis Fed Cup, ce va avea loc pe 20 şi 21 aprilie la Rouen, informează cotidianul L’Equipe.

Caroline Garcia (21 WTA), care a revenit în echipa de Fed Cup în turul precedent cu Belgia, după doi ani de absenţă, va fi liderul Franţei pentru întâlnirea cu echipa condusă de Florin Segărceanu, din care vor face parte Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru. Mladenovic e numărul 3 mondial la dublu, iar Cornet este numărul 130 WTA la dublu. Garcia a fost numărul doi mondial la dublu în 2016, dar ulterior a renunţat să evolueze în proba de perechi şi s-a concentrat pe simplu.

În sferturile Grupei Mondiale a Fed Cup, România a învins echipa Cehiei, deţinătoarea trofeului, cu 3-2, prin punctele obţinute de Simona Halep, victorioasă în ambele partide de simplu, şi de perechea Irina Begu/Monica Niculescu, în timp ce Franţa a dispus cu 3-1 de Belgia.

ACTUALIZARE 6 aprilie. În noaptea de sâmbătă spre duminică, la o jumătate de oră după miezul nopții, Ana Bogdan și Elena-Gabriela Ruse vor forța accesul în finala probei de dublu de la Monterrey (Mexic), după un traseu foarte bun. Accederea în semifinale le asigură româncelor un premiu de 3.435$ și 110 puncte WTA.

WTA Monterrey – semifinale (dublu)
Monique Adamczak / Jessica Moore – Ana Bogdan / Gabriela Ruse 6-7 (2), 6-3, 10-5

ACTUALIZARE 5 aprilie. La Monterrey au rămas, dintre românce, Ana Bogdan și Gabriela Ruse. Cele două fac pereche în proba de dublu.

WTA Monterrey – sferturi (dublu)
Ana Bogdan / Elena-Gabriela Ruse – Sharon Fichman / Erin Routliffe 6-4, 1-6, 10-8

—————————-

WTA Charleston – optimi (simplu)
Caroline Wozniacki (5) – Mihaela Buzărnescu (12) 6-4, 3-6, 6-3

WTA Monterrey – optimi (simplu)
Kristina Mladenovic (7) – Greta Arn 6-0, 6-2
”Kiki” va face parte din lotul Franței. Își dispută cu Alize Cornet locul de rachetă a doua, în spatele Carolinei Garcia. În Mexic, va juca pentru un loc în semifinale cu favorita 2, Garbine Muguruza.

ACTUALIZARE 4 aprilie. Mihaela Buzărnescu a învins-o pe Lauren Davis cu 6-3, 6-2 și s-a calificat în ”optimi” la Monterrey, unde va juca împotriva danezei Carolina Wozniacki.

ACTUALIZARE 3 aprilie. Intră pe teren Buzărnescu, pe zgura albastră de la Charleston, și perechea Bogdan – Ruse, la noapte, dar la Monterey – Mexic. Înfruntă favoritele 4.

WTA Charleston – turul II (simplu)
19.30 Lauren Davis (SUA) – Mihaela Buzărnescu (12) 3-6, 2-6
În optimile de finală, Mihaela Buzărnescu se va duela cu daneza Carolina Wozniacki, care a trecut cu 6-2, 6-2 de Laura Siegemund (Germania), în turul secund. ”Caro” o conduce pe ”Miki” cu 2-0 la general.

WTA Monterrey – turul I (dublu)
00.30 Nao Hubino (Japonia, 4) / Desirae Krawczyk (SUA, 4) – Ana Bogdan / Elena-Gabriela Ruse 6-0, 5-7, 6-10

ACTUALIZARE 2 aprilie. În primul tur la Monterrey (Mexic), luni noapte, Ana Bogdan – Stefanie Voegele 6-7 (4), 2-6. Elena-Gabriela Ruse, în calitate de lucky loser, o va înfrunta marți noapte, în primul tur, pe Garbine Muguruza, deținătoarea trofeului.

WTA Monterrey – turul I (simplu)
Gabriela Ruse – Garbine Muguruza (2) 4-6, 6-7 (4)
LIVE BLOG & VIDEO | Franța - România 3-2, în semifinalele Fed Cup 2019. Notre respect, fetelor! Ați luptat ca-ntotdeauna, ați pierdut ca niciodată!

WTA Charleston – turul I (simplu)
Magdalena Frech (Q) – Mihaela Buzărnescu (12) 1-6, 6-4, 5-7
În turul doi, cu Lauren Davis, venită din calificări. Sportiva din SUA a trecut în primul tur de belgianca Ysaline Bonaventure, scor 6-4, 0-6, 6-2.

WTA Cherleston – turul I (dublu)
Anna-Lena Friedsam (Ger) / Sara Sorribes Tormo (Spa) – Irina Bara / Mihaela Buzărnescu 6-7 (2), 6-3, 10-7

ACTUALIZARE 1 aprilie. Irina Bara face pereche cu Mihaela Buzărnescu, la turneul american de la Charleston. Cele două au meci, astă-seară, cu duetul Friedsam-Sorribes Tormo. În Mexic, la Monterrey, dar la simplu, Gabriela Ruse a pătruns norocos pe tabloul principal, după 2-6, 3-6 cu slovaca Kristina Kucova, în ultimul tur al calificărilor. Și Monica Niculescu este pe tabloul principal, după ce rivala, localnica Guadiana, fără clasament, nu s-a prezentat la ultimul meci din calificări, acuzând o accidentare.

ACTUALIZARE 31 martie. România este favorită la câștigarea Fed Cup. Iată cotele bookmakerilor, cu trei săptămâni înainte de startul semifinalelor: România (cota 2,85), Australia (3,50), Belarus (3,50) și Franța (4,50). Semifinalele Fed Cup, Franța – România și Australia – Belarus, se vor disputa în weekendul 20-21 aprilie.

În timp ce Simona Halep și-a luat vacanță până la meciurile din Fed Cup (următoarea apariție a fostului lider WTA în circuitul profesionist va avea loc la turneul de la Stuttgart), șase jucătoare românce, dintre care trei convocate în lotul echipei de Fed Cup (Buzărnescu, Niculescu și Begu), vor evolua la turneele WTA care vor începe de săptămâna viitoare în lume, o săptămâna în care se intră oficial în sezonul mondial de zgură. La Rouen se va juca tot pe zgură.

Roșca, 20 de ani, învinsă de o unguroaică de 39 de ani!

De luni, 1 aprilie, șase jucătoare vor reprezenta România în turneele WTA: Mihaela Buzărnescu, Ana Bogdan, Monica Niculescu, Gabriela Ruse, Andreea Roșca și Irina Begu. Aflată pe 246 WTA, Andreea Amalia Roșca, 20 de ani, a pierdut, în calificări, la unguroaica Greta Arn, 39 de ani, 401 WTA. Arn s-a impus cu 6-7 (2), 6-4, 6-1.

Buzărnescu, 32 WTA, este singura jucătoare de pe tabloul principal de la Charleston (SUA), jucat pe zgură albastră.

De asemenea, Ana Bogdan, 107 WTA, este singura românca de pe tabloul principal de la Monterrey, Mexic, iar în calificări le avem acolo pe Monica Niculescu, Gabriela Ruse și pe Andreea Rosca. Ultima este la prima participare la un turneu în afara României. Duminică seară se joacă meciurile Niculescu – Guadiana (19.00) și Ruse – Jaksic (20.30).

La Charleston, mai participă și Irina Begu, însă doar în proba de dublu, acolo unde va face pereche alături de Mihaela Buzărnescu. Cele două ar putea face pereche și la Rouen, deși cele mai mare șanse să intre la dublu le are Raluca Olaru, o specialistă a jocului de dublu, cu sferturi de finală atât la Indian Wells, câ și la Miami.

Turneul de la Charleston este dotat cu premii în valoare de 823.000 de dolari. Buzărnescu, aflată pe locul 30 în ierarhia WTA, și-a aflat posibilele adversare de la turneul programat în perioada 1-7 aprilie.

Miki, cotata drept favorită numărul 12, va juca în primul tur împotriva unei jucătoare venite din calificări, pe care o va afla duminică seară.

În turul doi, tenismena noastră ar putea da peste belgianca Ysaline Bonaventure, iar in ”optimi” – peste daneza Caroline Wozniacki.

ACTUALIZARE 25 martie. Se știe lotul pentru Rouen. Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu și Raluca Olaru au fost nominalizate de căpitanul nejucător Florin Segărceanu pentru întâlnirea din semifinalele Fed Cup de la Rouen, cu Franța, din 20-21 aprilie 2019, informează frt.ro. Față de lotul care a abordat meciul cu Cehia, s-a renunțat la Ana Bogdan, o mutare anticipată de câteva zile.

ACTUALIZARE 25 martie. La Miami, ultima competiție bifată de jucătoare înainte de semifinalele Fed Cup, Franța și România au rămas cu câte o singură reprezentantă în proba de simplu: Caroline Garcia, respectiv Simona Halep. Ambele sunt principalele rachete în echipele lor de Fed Cup.

În schimb, jucătoarele care pretind statutul de rachete nr 2, au părăsit deja turneul din Florida. La gazde, Alize Cornet a cedat în turul III la Karolina Pliskova.

După ce a trimis-o acasă, în turul II, pe Mihaela Buzărnescu, Cornet a jucat accidentată la coapsa dreaptă contra Pliskovei, duminică noapte.

Celelalte franțuzoaice care ar putea face parte din lot la Fed Cup, Kristina Mladenovic și Pauline Parmentier, nu strălucesc. Mladenovic a anunțat că a început colaborarea cu antrenorul Sascha Bajin, cel care a dus-o pe Naomi Osaka până pe locul 1 WTA.

O rază de soare în echipa noastră este forma sportivă a Monicăi Niculescu, care devine soluție pentru simplu. De asemenea, la dublu a reapărut Raluca Olaru, calificată în ”sferturi” și la Indian Wells, dar și la Miami.

Confruntată cu o amenințare cu greva, federația a achitat primele pentru jocul cu Cehia, de la Ostrava.

ACTUALIZARE 13 martie. Pe 12 martie s-au pus în vânzare, pentru afiliați, biletele la meciul de Fed Cup dintre Franța și România, din semifinalele Fed Cup, anunță federația franceză. Pentru publicul larg, tichete vor putea fi cumpărate începând de joi, 14 martie.

Prețul lor variază între 15 și 40 de euro pe zi (vor fi două zile de concurs). Federația de la București are alocat un număr de bilete, probabil 10% din capacitatea sălii, dar nu se știe câte dintre ele vor fi scoase la vânzare pentru public, astfel că doritorii își pot procura tichete direct de la francezi.

LIVE BLOG & VIDEO | Franța - România 3-2, în semifinalele Fed Cup 2019. Notre respect, fetelor! Ați luptat ca-ntotdeauna, ați pierdut ca niciodată!

ACTUALIZARE 13 martie. Potrivit Telekom, Raluca Olaru ar putea fi convocată la semifinala cu Franța (20-21 aprilie). Ar putea face pereche la dublu cu Monica Niculescu, iar Irina Begu, partenera tradițională a Monicăi, ar putea fi utilizată la simplu, în locul Mihaelei Buzărnescu, care are rezultate slabe în acest start de sezon. Olaru este cea mai în formă ”dublistă”. A prins ”sferturile” la Indian Wells: Olaru/ Jurak – Dabrowski/ Yu 3-6, 2-6. Dacă va fi chemată Raluca Olaru, din ”schemă” va sări, cel mai probabil, Ana Bogdan.

ACTUALIZARE 25 februarie. Federația Franceză de Tenis a anunțat astăzi suprafața pe care se va juca duelul din Fed Cup dintre Franța și România, care va avea loc la Rouen, în Hexagon, în week-end-ul 20-21 aprilie 2019. Francezii au ales ca disputa din semifinalele competiției să se joace pe zgură, în Sala Kindarena din Rouen, o construcție cu 5.234 de locuri.

LIVE BLOG & VIDEO | Franța - România 3-2, în semifinalele Fed Cup 2019. Notre respect, fetelor! Ați luptat ca-ntotdeauna, ați pierdut ca niciodată!

Kindarena din Rouen, Franța FOTO: Corinne Dubreuil/ABACAPRESS.COM

ACTUALIZARE 12 februarie. Caroline Garcia (Franța) s-a retras de la turneul de la Doha din cauza unei accidentări la picior, astfel că posibila întâlnire cu Simona Halep din turul 2 nu mai este posibilă.

Turneul de tenis de la Doha 2019. Simona Halep a scăpat de Caroline Garcia. Buzărnescu joacă azi.


România a învins Cehia, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 3-2, la Ostrava, după victoria perechii Irina Begu/Monica Niculescu în faţa cuplului Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, cu 6-7 (2), 6-4, 6-4.

Celelalte puncte ale echipei României au fost aduse de Simona Halep, care a dispus sâmbătă cu 6-4, 6-0 de Katerina Siniakova, iar duminică a învins-o pe Karolina Pliskova cu 6-4, 5-7, 6-4. Mihaela Buzărnescu a fost învinsă sâmbătă de Pliskova cu 6-1, 6-4, iar duminică de Siniakova cu 6-4, 6-2.

Supărarea Kristinei Mladenovic

Franța s-a calificat în semifinale, după victoria cu 3-1 împotriva Belgiei. Cu toate astea, atmosfera în cadrul echipa de Fed Cup a Franţei este tensionată din cauza conflictului izbucnit între Kristina Mladenovic (64 WTA), Caroline Garcia (19 WTA) şi căpitanul-nejucător Julien Benneteau.

Revenirea Carolinei Garcia a scos-o din echipă pe Mladenovic, care a reprezentat o piesă importantă în echipa de Fed Cup a Franţei. Vineri, la tragerea la sorţi, Mladenovic a fost „izolată”, în timp ce colegele sale făceau fotografiile oficiale. Sâmbătă, Kristina a rămas la hotel şi nu şi-a făcut apariţia la antrenament, iar totul a devenit clar după ce familia ei şi-a anulat călătoria la Liege, unde s-a jucat partida cu Belgia.

Mladenovic a fost atât de supărată, încât sâmbătă dimineață a preferat să stea la hotel și nu a venit să își încurajeze colegele, Caroline Garcia și Alize Cornet, care se pregăteau pentru meciurile de simplu.

De unde a pornit totul

Kristina Mladenovic, 25 de ani, și Caroline Garcia, 25 de ani, au făcut pereche de dublu câștigând Roland Garros în 2016 și fiind a doua pereche a lumii. Cele două s-au despărțit în martie 2017, la cererea lui Garcia. Modul în care Caroline a încetat colaborarea, printr-un mesaj, a nemulțumit-o pe Mladenovic.

LIVE BLOG & VIDEO | Franța - România 3-2, în semifinalele Fed Cup 2019. Notre respect, fetelor! Ați luptat ca-ntotdeauna, ați pierdut ca niciodată!

Caroline Garcia (dreapta) și Kristina Mladenovic au fost prietene până în 2017 FOTO: EPA

„A fost foarte trist că s-a terminat așa din partea ei. Ea a decis că nu vrea să mai joace la dublu. Doar mi-a trimis un amărât de mesaj pe telefon. Aș fi înțeles orice motiv pentru care ar fi renunțat la a mai juca împreună, aș fi fost de acord cu orice. Dar nu a avut curaj și caracter să vină și să îmi spună în față «Kiki, am aceste obiective, așa văd eu lucrurile și din acest motiv vreau să ne oprim». Nu s-a întâmplat asta.

Am fost extrem de supărată. Ne-am întâlnit la Indian Wells, la baia cu gheață, și era surprinsă că eram distantă față de ea. A vrut să știe de ce și i-am zis: «Mă întrebi asta pe mine? Știu că nu eram neapărat prietene în afara terenului, dar, având în vedere ce am trăit, puteam să îmi spui față în față. Sunt foarte dezamăgită”, a declarat Kristina Mladenovic potrivit Sports Illustrated, în iunie 2017.

Am învins Franța în 1976

România a întâlnit Franţa o singură dată, în 1976, în Grupa Mondială, câştigând cu 3-0 meciul de la Philadelphia (SUA), prin punctele aduse de regretata Florenţa Mihai, 7-6, 6-2 cu Nathalie Fuchs, Virginia Ruzici, 6-2, 6-1 cu Gail Lovera Benedetti, şi perechea Florenţa Mihai/Virginia Ruzici, 6-3, 2-6, 6-1 cu cuplul Rosy Darmon/Gail Lovera Benedetti.

Franța a câștigat de două ori FedCup (1997, 2003) și a pierdut trei finale (2004, 2005, 2016). În 2018 a jucat semifinală.

În cealaltă semifinală, Australia – Belarus.

Finala FedCup va avea loc pe 9-10 decembrie, iar dacă se califică România va juca tot în deplasare.

Rezultatele meciurilor din Grupa Mondială, turul 1

Cehia – România 2-3, Ostrava Arena – Ostrava
Karolina Pliskova – Mihaela Buzărnescu 6-1, 6-4 | 1-0
Katerina Siniakova – Simona Halep (România) 4-6, 0-6 | 1-1
Karolina Pliskova – Simona Halep 4-6, 7-5, 4-6 | 1-2
Katerina Siniakova – Mihaela Buzărnescu 6-4, 6-2 | 2-2
Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova – Irina Begu/Monica Niculescu 7-6 (2), 4-6, 4-6 | 2-3

Belgia – Franţa 1-3, Country Hall du Sart-Tilman – Liege
Alison Van Uytvanck – Caroline Garcia 6-7 (2), 6-4, 2-6 | 0-1
Elise Mertens – Alize Cornet 6-7 (6), 2-6 | 0-2
Elise Mertens – Caroline Garcia 2-6, 3-6 | 0-3
Ysaline Bonaventure/Kirsten Flipkens – Fiona Ferro/Pauline Parmentier 6-3, 3-6, 10-6 | 1-3

Germania – Belarus 0-4, Volkswagen Halle Braunschweig – Braunschweig
Tatjana Maria – Aleksandra Sasnovici 6-7 (3), 3-6 | 0-1
Andrea Petkovic – Arina Sabalenka 2-6, 1-6 | 0-2
Laura Siegemund- Arina Sabalenka 1-6, 1-6 | 0-3
Anna-Lena Groenefeld/Mona Barthel – Victoria Azarenka/Lidia Morozava 1-6, 6-0, 9-11 | 0-4

SUA – Australia 2-3, US Cellular Arena – Asheville (Carolina de Nord)
Sofia Kenin – Ashleigh Barty 1-6, 6-7 (2) | 0-1
Madison Keys – Kimberly Birrell 6-2, 6-2 | 1-1
Madison Keys – Ashleigh Barty (Australia) 4-6, 1-6 | 1-2
Danielle Collins – Daria Gavrilova 6-1, 3-6, 6-2 | 2-2
Danielle Collins/Nicole Melichar – Ashleigh Barty/Priscilla Hon 4-6, 5-7 | 2-3


Citește și: Libertatea a refăcut după 6 ani o fotografie cu aceleași personaje: trei copii romi, aruncați de stat într-un centru de plasament dur! Povestea lipsei de șansă din România

EXCLUSIV Țiriac, propunere fără precedent împotriva pandemiei COVID-19: „Du-te în junglă dacă vrei asta!”
PARTENERI - GSP.RO
EXCLUSIV Țiriac, propunere fără precedent împotriva pandemiei COVID-19: „Du-te în junglă dacă vrei asta!”
Anamaria Prodan, mesaj nimicitor pentru Reghe: “Dacă m-aş fi căsătorit cu acest bărbat, el ar fi devenit prim-ministru”
Playtech.ro
Anamaria Prodan, mesaj nimicitor pentru Reghe: “Dacă m-aş fi căsătorit cu acest bărbat, el ar fi devenit prim-ministru”
Denisa, o tânără de 20 de ani, gravidă în luna a șasea, a murit fulgerător la Spitalul Județean Satu Mare. Rudele, sfâșiate de durere: "Era un pic răcită. Nu se poate așa ceva, nu există"
Observatornews.ro
Denisa, o tânără de 20 de ani, gravidă în luna a șasea, a murit fulgerător la Spitalul Județean Satu Mare. Rudele, sfâșiate de durere: "Era un pic răcită. Nu se poate așa ceva, nu există"
Horoscop 17 octombrie 2021. Capricornii pot primi sugestii deosebit de valoroase, în timpul unor conversații obișnuite
HOROSCOP
Horoscop 17 octombrie 2021. Capricornii pot primi sugestii deosebit de valoroase, în timpul unor conversații obișnuite
RCA 2021. Cum să nu plătești prea mult pentru asigurare, după ce prețurile au explodat
Știrileprotv.ro
RCA 2021. Cum să nu plătești prea mult pentru asigurare, după ce prețurile au explodat
Handbalista româncă celebră, bătută şi violată: "M-a chemat în cameră şi...". Cine e agresorul: primele informaţii
Telekomsport
Handbalista româncă celebră, bătută şi violată: "M-a chemat în cameră şi...". Cine e agresorul: primele informaţii
Rebels with a cause @ELLE New Media Awards 2021
PUBLICITATE
Rebels with a cause @ELLE New Media Awards 2021