12 Feb. 2018 08:02

Legăturile lui Ionuț Lupescu cu FRF. În 2005 n-a putut candida din cauză că n-avea studii superioare, acum este liderul Generației de Aur

Distribuie

Legăturile lui Ionuț Lupescu cu FRF. În 2005 n-a putut candida, acum este liderul Generației de Aur.

”Neamțul” și-a anunțat duminică, oficial, candidatura la alegerile de pe 18 aprilie 2018, urmând să se dueleze cu Răzvan Burleanu.

Nu este prima tentativă a lui Lupescu de a se înscrie în lupta pentru șefia FRF. În 2005, Lupescu era mare sindicalist, alături de Prunea, și conducea o revoltă împotriva lui Mircea Sandu și a lui Dumitru Dragomir, capii fotbalului românesc.

Atunci, Lupescu n-a putut candidat la alegeri dintr-un motiv simplu: nu avea încheiate studiile superioare. După ce l-a numit pe Sandu ”cancerul fotbalului românesc”, Lupescu  a acceptat să lucreze alături de acesta, la FRF, din postura de director general. I-a inclus în echipa de la ”Casa Fotbalului” pe Florin Prunea (devenit ”ministru de Externe” la federație) și pe regretatul Didi Prodan (director sportiv). ”Eu doar în Țigan (n.r. – Prunea) am încredere deplină! Cu el merg oriunde la luptă”, era vorba preferată a lui Lupescu.

Ceilalți din Generația de Aur, care l-au criticat pe Sandu la ordinul fostului dinamovist, s-au simțit folosiți de Lupescu, sărit scandalos în barca ”Nașului”. Motiv pentru care Florin Răducioiu, prietenul din copilărie al lui Ionuț Lupescu, a replicat, într-un interviu dur acordat pentru EVZ: ”Ionuț e o jigodie”!

Beneficiind de ajutorul lui Mircea Sandu, Ionuț Lupescu a ajuns mare ștab la UEFA, mai precis șeful Comisiei Tehnice, deși antrenase două echipe minuscule în Liga 1, FCM Bacău și FC Brașov, fără niciun rezultat notabil. Asta dacă excludem o remiză albă înregistrată în Bacău – Dinamo.

L-a sabotat pe Mircea Sandu, la o vizită făcută de Michel Platini (ex-președintele UEFA) în România, însă șeful FRF nu s-a temut să-i lăse ”gospodăria” pe mână, cât timp s-a tratat de cancerul pe care abia îl descoperise. Decizia care a arătat cât se pricepe Lupescu la oameni și la antrenori a fost să-l numească selecționer pe Răzvan Lucescu, care a înregistrat un eșec la cârma tricolorilor. Cu Lupescu la FRF, naționala s-a calificat la Euro 2008, avându-l pe ursuzul Victor Pițurcă la timonă. Lupescu a lucrat 6 ani la ”Casa Fotbalului”, 2005-2011.

După o perioadă în care a lucrat la Nyon, Lupescu revine în fotbalul românesc dornic să își împlinească visul de a fi președintele FRF, mai ales că marele său rival, Gică Popescu, nu poate candida. Între Lupescu și Popescu a fost mereu o rivalitate extremă. Pe cei doi îi unește acum doar interesul comun: dorința de a-l alunga pe intrusul Burleanu.

Până acum, în afara lui Lupescu, şi-au mai anunţat candidatura Răzvan Burleanu, Marcel Puşcaş, Victoraş Iacob şi Sorin Răducanu.

Citește și:

O fostă stewardesă, motivul dușmăniei dintre Mircea Sandu și Ionuț Lupescu!

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop, luni, 21 mai 2018. Taurii se ocupă de resurse și de administrarea lor
Loading...
Comentarii