MENIU CAUTĂ
12 Feb. 2018 08:02

Legăturile lui Ionuț Lupescu cu FRF. În 2005 n-a putut candida din cauză că n-avea studii superioare, acum este liderul Generației de Aur

Distribuie

Legăturile lui Ionuț Lupescu cu FRF. În 2005 n-a putut candida, acum este liderul Generației de Aur.

'Neamțul' și-a anunțat duminică, oficial, candidatura la alegerile de pe 18 aprilie 2018, urmând să se dueleze cu Răzvan Burleanu.

Nu este prima tentativă a lui Lupescu de a se înscrie în lupta pentru șefia FRF. În 2005, Lupescu era mare sindicalist, alături de Prunea, și conducea o revoltă împotriva lui Mircea Sandu și a lui Dumitru Dragomir, capii fotbalului românesc.

Atunci, Lupescu n-a putut candidat la alegeri dintr-un motiv simplu: nu avea încheiate studiile superioare. După ce l-a numit pe Sandu 'cancerul fotbalului românesc', Lupescu  a acceptat să lucreze alături de acesta, la FRF, din postura de director general. I-a inclus în echipa de la 'Casa Fotbalului' pe Florin Prunea (devenit 'ministru de Externe' la federație) și pe regretatul Didi Prodan (director sportiv). 'Eu doar în Țigan (n.r. – Prunea) am încredere deplină! Cu el merg oriunde la luptă', era vorba preferată a lui Lupescu.

Ceilalți din Generația de Aur, care l-au criticat pe Sandu la ordinul fostului dinamovist, s-au simțit folosiți de Lupescu, sărit scandalos în barca 'Nașului'. Motiv pentru care Florin Răducioiu, prietenul din copilărie al lui Ionuț Lupescu, a replicat, într-un interviu dur acordat pentru EVZ: 'Ionuț e o jigodie'!

Beneficiind de ajutorul lui Mircea Sandu, Ionuț Lupescu a ajuns mare ștab la UEFA, mai precis șeful Comisiei Tehnice, deși antrenase două echipe minuscule în Liga 1, FCM Bacău și FC Brașov, fără niciun rezultat notabil. Asta dacă excludem o remiză albă înregistrată în Bacău – Dinamo.

L-a sabotat pe Mircea Sandu, la o vizită făcută de Michel Platini (ex-președintele UEFA) în România, însă șeful FRF nu s-a temut să-i lăse 'gospodăria' pe mână, cât timp s-a tratat de cancerul pe care abia îl descoperise. Decizia care a arătat cât se pricepe Lupescu la oameni și la antrenori a fost să-l numească selecționer pe Răzvan Lucescu, care a înregistrat un eșec la cârma tricolorilor. Cu Lupescu la FRF, naționala s-a calificat la Euro 2008, avându-l pe ursuzul Victor Pițurcă la timonă. Lupescu a lucrat 6 ani la 'Casa Fotbalului', 2005-2011.

După o perioadă în care a lucrat la Nyon, Lupescu revine în fotbalul românesc dornic să își împlinească visul de a fi președintele FRF, mai ales că marele său rival, Gică Popescu, nu poate candida. Între Lupescu și Popescu a fost mereu o rivalitate extremă. Pe cei doi îi unește acum doar interesul comun: dorința de a-l alunga pe intrusul Burleanu.

Până acum, în afara lui Lupescu, şi-au mai anunţat candidatura Răzvan Burleanu, Marcel Puşcaş, Victoraş Iacob şi Sorin Răducanu.

Citește și:

O fostă stewardesă, motivul dușmăniei dintre Mircea Sandu și Ionuț Lupescu!

Loading...
Comentarii