MENIU CAUTĂ
11 Feb. 2018 20:33 , de Daniel Conţescu

UPDATE. Ionuț Lupescu intră în lupta pentru șefia FRF. Burleanu, sfătuit să se retragă. Toate reacțiile / VIDEO

Distribuie

Ionuț Lupescu și-a anunțat duminică, oficial, candidatura la alegerile de la FRF. ”Neamțul” s-a decis după săptămâni întregi de exitări și se va bate cu Răzvan Burleanu, la alegerile de pe 18 aprilie.

'Libertatea' a anunțat că Lupescu, 49 de ani, fost director general la FRF în mandatul lui Mircea Sandu, va candida la funcția supremă în fotbalul românesc, urmând să lase baltă treburile la Nyon, unde ocupă funcția de șef al Comisiei Tehnice din cadrul UEFA.

ACTUALIZARE 11 februarie. 'În ultimele luni am primit foarte multe mesaje şi telefoane de la oamenii din fotbalul românesc. Mi-au povestit de problemele care sunt acum în fotbalul de la noi, iar eu am considerat că este de datoria mea de a încerca să revin aici şi să încerc să dau ceva înapoi fotbalului şi locului unde am crescut. N-a fost o decizie uşoară, dar toţi cei care au activat în fotbalul românesc au datoria să întoarcă ceva înapoi din ce au primit de-a lungul timpului. Va fi o provocare foarte grea şi sper să conving votanţii de ceea ce îmi doresc să fac. Este clar că fiecare candidat trebuie respectat, indiferent de numele lui. Mă bucur că există oameni importanţi care vor să fie de partea mea, care mă susţin. Cine vrea să ajute fotbalul românesc este primit cu drag alături de mine. Până să-mi fac echipa, consider că este mult mai important să vorbesc cu votanţii şi să le explic şi lor de ce am renunţat la viaţa din Elveţia pentru a reveni în România. Îmi pare rău că preşedintele FRF nu cunoaşte structura de la UEFA şi vorbeşte fără să ştie anumite lucruri. Poate din această cauză fotbalul românesc este în situaţia asta', a declarat Ionuţ Lupescu, în exclusivitate la Telekom Sport.

„Sunt convins că Ionuţ Lupescu, alături de alţi foşti mari jucători, cu toţii vor forma o echipă puternică şi va fi votată, cu siguranţă. De ce să mai voteze lumea actuala conducere? Ce pretenţii să avem de la un politruc?' – Mircea Sandu

ACTUALIZARE 11 februarie. 'Mă așteptam. Nu pot să spun că sunt luat prin surprindere. Bănuiam din mai multe motive că va face această mutare. (…) Nu îmi e teamă. Un lucru important pe care îl va reuși este legat de faptul că nu va mai avea un alt contracandidat. Cei care își anunțaseră candidatura, Cristi Balaj sau Florin Prunea, se vor uni astfel în jurul lui”, a spus Răzvan Burleanu, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor. 

Întrebat cine crede că nu îl va vota, Burleanu a răspuns: „Probabil o parte vor fi de la Liga 1. Atenție, nu toți, dar cei mai mulți vor fi probabil din Liga 1.”

Burleanu a mai spus că Ionuț Lupescu țintea către o funcție de director la UEFA, însă acum este „chief executive”.

ACTUALIZARE 11 februarie. 'Lupescu o persoana care are, atât intern, cât și internațional, apreciere și recunoaștere. Are experiență, din 2005 și până acum sunt 13 ani de când lucrează în administrație. Un fost mare internațional, vorbitor de trei limbi străine, ce mai trebuie să facă decât să se apuce de muncă și să aducă în patru-șase ani de zile Federația și fotbalul românesc acolo unde era până să-l distrugă ăștia', spus fostul președinte al FRF, Mircea Sandu. 'Dacă ar avea bun-simț, ăsta care e acum acolo ar trebui să spună: domnule, pentru astfel de candidatură, eu mă retrag și îmi văd de ale mele', a mai spus Sandu, la Digi.

ACTUALIZARE 11 februarie. Cristi Balaj, cel care va fi noul șef al Arbitrilor dacă Lupescu va învinge: 'E o decizie înțeleaptă, o soluție infinit mai bună față de ceea ce există acum la Federație. Este o diferență între cer și pământ. Participând de opt ani la competițiile Federației vobesc în cunoștință de cauză și sunt convins că Lupescu va câștiga. Eu, în grupul de lucru care s-a creat, grupul Generației de Aur, mi-am spus de fiecare dată opinia și am zis că, dacă Ionuț va candida, va avea sprijinul meu necondiționat. Rămâne să mă întâlnesc cu el, să îi pun la dispoziție ceea ce am construit până acum, care sunt ideile mele pentru a vedea dacă el va folosi ceva din ceea ce am construit până acum. Urmează să dezvolt cu el acest subiect și să căutam soluția cea mai bună'.

'Nu a fost o decizie ușoară, dar am luat-o cu inima, nu cu capul. În ultimul an am primit multe telefoane de la oamenii din fotbal. Am decis să fac acest pas pentru că și eu am crescut aici și e datorie. Singur nu voi putea absolut nimic dacă nu va fi toată lumea alături de noi. Am decis să fac acest pas pentru a reuși să revigorăm fotbalul românesc. Sunt foarte hotărât, foarte ambițios. Nu mi-e frică să o iau de la zero. Mi-am incheiat socotelile cu UEFA. De ce să aiba emoții Cosmin Contra? Abia a fost numit selectioner. Are un proiect acum cu Nations League, trebuie lasat să lucreze', a declarat Ionuț Lupescu, la ProX.

ACTUALIZARE 11 februarie. Ionuț Lupescu a confirmat informațiile Libertatea. Fostul internațional și-a anunțat candidatura la președinția FRF, duminică, prin intermediul soției sale, care a postat anunțul pe pagina ei de facebook:

„Sunteți mulți care mi-ați solicitat de-a lungul ultimului ani să îmi pun experiența, cunoștințele și pasiunea în serviciul fotbalului din țara mea. V-am auzit, am înțeles, am cântărit și am luat decizia conformă cu dorințele voastre, să îmi depun candidatura la președinția Federației Române de Fotbal.

„Da, confirm că voi candida. Intru în această luptă ca urmare a discuţiilor, telefoanelor şi mesajelor primite. Am vorbit cu oamenii din fotbalul românesc despre situaţia în care ne aflăm. E o decizie luată cu inima şi nu cu capul. În viaţă mi-au plăcut provocările, iar asta e o provocare importantă. Nu am nicio garanţie că voi câştiga. Mie îmi era foarte bine unde eram, dar uneori trebuie să ieşi din zona de confort. Cred că sunt suficient de matur şi în putere încât să încerc să schimb ceva în fotbalul românesc”, a spus Lupescu, la Digi Sport Matinal.

Fostul jucător al lui Dinamo și-a încheiat treaba la UEFA și vrea să devină președintele FRF.

'Era un post deosebit la UEFA, dar închei socotelile cu ei. Vreau să mă concentrez pe ce trebuie să fac pentru fotbalul românesc. Aici am crescut şi vreau să dau şi eu înapoi ce am primit. Cred că e momentul să facem ceva pentru fotbalul românesc dacă vrem să ne apropiem de ce se joacă în Vest, de ce se face în Vest pentru fotbal”, a mai spus fostul mijlocaş.

Gică Popescu și Gică Hagi sunt oamenii care au tras de Lupescu să candideze. Acum, contracandidatul lui Răzvan Burleanu încearcă să-i convingă pe membrii din Adunarea Generală că reprezintă varianta cea mai bună pentru șefia FRF.

„Am vorbit cu Gică Popescu, cu Gică Hagi, ei mă susţin. Dar mai important e să mă susţină membrii care votează în Adunarea Generală. Cu siguranţă că o să mă prezint cum trebuie, veţi vedea zilele viitoare ce pregătesc. Eu spun că e timp destul să acopăr toată ţara. Mă ştiţi, fiţi sigur că totul e foarte structurat deja, din moment ce am decis să plec în această campanie”.

Ionuț Lupescu susține că nu se pune problema să colaboreze cu Mircea Sandu, fostul președinte al FRF: „Nu iau în calcul să îl cooptez pe Mircea Sandu. Eu am venit singur şi aşa voi merge mai departe. Vom vedea mai târziu cu cine voi colabora exact, acum altele sunt priorităţile”.

ACTUALIZARE 10 februarie. Prezent sâmbătă la Ploiești, la meciul Juventus București – Viitorul Constanța, Gică Popescu și-a manifestat susținerea pentru candidatura lui Ionuț Lupescu: 'Dacă membrii Adunării Generale nu-l aleg pe Ionuț Lupescu înseamnă că ne merităm soarta'.

În acest caz, Cristi Balaj și Florin Prunea nu vor candida, ci vor face parte din echipa lui Lupescu. De altfel, Balaj ar urma să fie noul șef al CCA, dacă Lupescu va învinge.

Lupescu va concura cu Răzvan Burleanu, Marcel Pușcaș (care își va lansa candidatura pe 1 martie), cu Victoraș Iacob și cu Sorin Răducanu. Ultimii doi sunt 'iepuri'.

„Dacă Lupescu îşi prezintă candidatura, Burleanu va abandona. Nu poate concura cu binele fotbalului. El joacă o cacealma, dar nu poate să concureze cu cel pe care-l vede că este adus special pentru problemele şi redresarea fotbalului românesc.

Atunci, se va vedea nevoit să abandoneze. Va fi un suflu, un entuziasm, o explozie pentru toţi electorii către curentul Lupescu”, a declarat Pompiliu Popescu, fostul medic al naționalei, la Pro X.


Citește și: VIDEO/De ce fuge Cătălina Ponor de căsătorie și de maternitate. 'E bine pentru psihicul meu să mă relaxez'

Loading...
Comentarii