Mergi direct la conținut »
Robbie Williams, acuzat că ”și-a vândut sufletul dictatorului Putin” după concertul din deschiderea Cupei Mondiale
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Robbie Williams, acuzat că ”și-a vândut sufletul dictatorului Putin” după concertul din deschiderea Cupei Mondiale

Robbie Williams, acuzat că ”și-a vândut sufletul dictatorului Putin” după concertul din deschiderea Cupei Mondiale

Robbie Williams a fost acuzat că ”și-a vândut sufletul dictatorului Putin” după concertul din deschiderea Cupei Mondiale. Criticii Kremlinului susțin că artistul britanic l-a ajutat pe liderul de la Moscova să de-a o lovitură de imagine uriașă, scrie The Guardian.

Celebrul cântăreț britanic a cântat, joi după-amiază, în deschiderea Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia, înainte de meciul dintre Rusia și Arabia Saudită.

Criticii lui Vladimir Putin au dezaprobat decizia lui Robbie Williams de a cânta în Rusia și l-au îndemnat în repetate rânduri în ultimele zile să urmeze modelul familiei regale și a miniștrilor guvernului de la Londra și să nu participe la eveniment în semn de protest împotriva presupusei implicări a Rusiei în otrăvirea lui Serghei Skripal cu un agent neurotoxic.

Șeful campaniei Magnitsky care luptă pentru independența justiției, Bill Browder, a scris pe Twitter că: „Există multe modalități de a face bani, dar de vânzare sufletul unui dictator nu ar trebui să fie una dintre ele. Să-ți fie rușine, Robbie Williams. Acest mesaj este în numele lui Serghei Magnitsky, Boris Nemtsov, Anna Politkovskaya, Natalia Estimirova, victimele zborului MH17 și a celor 10.000 de soldați ucraineni uciși”.

„Este surprinzător și dezamăgitor să aflăm că artist britanic atât de mare, precum Robbie Williams, care a fost un aliat al campaniilor pentru drepturile omului și comunitatea LGBT, a fost de acord să fie plătit de Rusia și de FIFA pentru a cântă în deschiderea Cupei Mondiale 2018„, a mai scris Browder.

DNA Timișoara are program special: doar DOUĂ ore cu publicul pe săptămână! Site-ul instituției spune că ar lucra 30 de ore
Recomandări

DNA Timișoara are program special: doar DOUĂ ore cu publicul pe săptămână! Site-ul instituției spune că ar lucra 30 de ore

Și deputatul John Woodcock, care se află în comitetul pentru afaceri interne, a condamnat prezenta fostului membru al trupei Take That în Rusia și faptul că a acceptat sutele de mii de lire sterline pentru concertul din deschiderea Cupei Mondiale. „Cu toții vrem să sprijinim echipa Angliei, dar Robbie Williams îl ajută pe Vladimir Putin să dea o adevărată lovitură de imagine”, a spus el.

„Înțeleg de ce echipa națională a simțit că ar trebui să meargă și să concureze, dar nici o figură publică patriotică nu ar trebui să dea o degetul mare Rusiei, acționând astfel. Chiar și în această etapă târzie, într-adevăr sper că Robbie va reconsidera și va scoate. „

Aceasta nu este prima dată când Robbie Williams cântă în Rusia anul acesta. La începutul acestui an, cântărețul a fost prezent la o petrecere de la Sankt Petersburg pentru a sărbători 25 de ani de la MegaFon, o companie rusă de telefonie mobilă controlată de Alisher Usmanov, miliardarul rus și acționar la Arsenal.

Destinul unei actrițe celebre urmărită de Securitate pentru relația cu un neamț: “Soțul, regimul comunist și Germania federală mi-au distrus viața”
Recomandări

Destinul unei actrițe celebre urmărită de Securitate pentru relația cu un neamț: “Soțul, regimul comunist și Germania federală mi-au distrus viața”

Totuși, anul trecut, Robbie Williams a reușit să-i înfurie pe ruși cu piesa sa ”Party Like A Russian”, și chiar a fost acuzat de rasism. În această piesă, Robbie Williams cântă despre alcool, droguri, dar și păpuși rusești. Ba mai mult, Robbie chiar a făcut o rimă folosind cuvintele”Rasputin” şi ”Louboutin”. Robbie mai cântă și despre un bărbat care delapidează ”banii unui popor întreg” pentru a-şi construi ”propria staţie spaţială”. Acuzat că face referire la președintele Vladimir Putin, Robbie a negat aceast lucru.

Nu doar melodia este controversată, ci și videoclipul. Robbie Williams interpretează rolul unui oligarh rus, în reşedinţa lui de lux, înconjurat de o trupă de dansatoare. Starul britanic cântă, dansează şi rosteşte şi câteva cuvinte ruseşti, precum ”Spasiba” (”Mulţumesc”).

Răzbunarea unui temut interlop al clanului Chira după ce un rival l-a schilodit pe viață. Scene de filme western
Recomandări

Răzbunarea unui temut interlop al clanului Chira după ce un rival l-a schilodit pe viață. Scene de filme western

Anterior, Robbie Williams a afirmat că a ”temperat” versurile acestei melodiei, tocmai pentru a nu își ofensa fanii ruși. ”Sunt 147 de milioane de oameni în Rusia şi nu vreau să îi supăr în niciun fel şi nu ştiu ce tip de umor au ei. Nu râd de nimeni, dar a trebuit să elimin anumite lucruri din cântecul meu, pentru ca acesta să devină ceva political correct”, a precizat Robbie Williams.

Chiar și cu versurile “temperate”, Robbie Williams i-a înfuriat pe ruși. Unele publicații din Rusia l-au acuzat pe artistul britanic de ”rasism anti-rusesc”.


Citește și: EXCLUSIV VIDEO/ Tommy Tomescu, medicul român din Londra care luptă pentru discriminații Brexit-ului. A fost în cartierul lui Nigel Farage și a împărțit eugenii


 

 

Close
Închide
  Close