Mergi direct la conținut »
Este alertă în Argentina! 14 oameni au fost uciși de un virus transmis de rozătoare
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Este alertă în Argentina! 14 oameni au fost uciși de un virus transmis de rozătoare

Este alertă în Argentina! 14 oameni au fost uciși de un virus transmis de rozătoare

Bilanţul deceselor provocate de un hantavirus, un virus provenit de la rozătoare, a urcat în total la 14, în doar şase săptămâni, în regiunea argentiniană Buenos Aires, după decesul de sâmbătă, 19 ianuarie, al unei femei în provincia La Plata.

De Dragoș Tănase,

Victima, în vârstă de 34 de ani, care a decedat în clinica La Plata, muncea la câmp, când a contactat virusul, potrivit postului de televiziune TN, citând surse ale Departamentului sănătăţii din această provincie.

Epidemia s-a declanşat în urmă cu şase săptămâni, cu mai multe cazuri detectate la Epuyen, o mică localitate muntoasă de 3.500 de locuitori, din sud-vestul ţării, unde 10 persoane au decedat de la începutul lunii ianuarie, informează Agerpres. Totuși, autorităţile medicale din statul sud-american susțin că aceste cazuri nu sunt obligatoriu legate de cele din restul ţării.

În provincia Chubut, unde se află localitatea Epuyen, numărul cazurilor recensate este deja de două ori mai mare decât cel din 2018, iar 94 de persoane au fost plasate în carantină, potrivit cifrelor oficiale.

Cum se transmite boala, provocată de virusul contactat de la rozătoare

  • Boala se transmite prin contactul cu urina, saliva şi excrementele rozătoarelor infectate cu acest virus.
  • Transmiterea virusului de la o persoană la alta se face prin contactul direct cu bolnavii, între primele 48 – 72 de la declanşare a bolii în perioada febrilă.

În România, când studenţii nu-s acasă, joacă şobolanii şi gândacii pe masă. La propriu! Vezi imagini dezolante din căminele din București!

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Citește și… 16 ore între viață și moarte. Ce s-a întâmplat în ziua în care băieţelul operat la Spitalul Sanador a murit


 

Close
Închide
  Close