De Dragoș Tănase,

Prezența Cristinei Balan (FOTO) este solicitată pentru ziua de vineri, 14 iunie 2019, transmite blocul ACUM printr-un comunicat.

„Țin să informez opinia publică despre faptul că printr-un ordin pe care l-am semnat astăzi Ambasadorul Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, dna Cristina Balan, a fost rechemată la Chișinău pentru consultări. De asemenea, am informat autoritățile americane despre decizia respectivă și motivele ei, menționând că din acest moment orice demersuri întreprinse de către dna Ambasador Balan nu reprezintă poziția autorităților moldovenești legitime”, a declarat Nicu Popescu, citat de zdg.md.

Astăzi, au fost altercaţii la Chişinău. Ministrul de interne din Guvernul Sandu s-a îmbrâncit cu șeful demis al Poliției (VIDEO).

Tot astăzi, președintele Klaus Iohannis le-a trimis o scrisoare liderilor UE privind criza din Republica Moldova: „Să identificăm, în regim de urgență, acțiuni concrete pentru a pune capăt situației actuale”.

Cristina Balan, propusă în funcție de Plahotniuc și confirmată de Dodon

Cristina Balan a fost propusă în funcția de ambasadoare a Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii de către democratul Vladimir Plahotniuc, decretul privind numirea sa în funcție fiind semnat de președintele Igor Dodon, la 31 mai 2018.

Din aprilie 2017, Cristina Balan a ocupat funcția de vicepreședintă a Partidului Democrat din Moldova (PDM), responsabilă pentru relații internaţionale şi diplomaţie de partid.

Este economist şi deţine o diplomă în management din partea Universităţii Libere Internaţionale din Moldova.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

Potrivit sursei citate, numele Cristinei Balan a apărut într-o investigație din anul 2015 a celor de la Rise Moldova „Plahotniucleaks”. Conform jurnaliștilor publicației, Cristina Balan, care era atunci director general al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, unde președinte era Vladimir Plahotniuc, reprezenta interesele companiei off-shore Power Investment LLC, una dintre companiile care au controlat până în anul 2010 Finpar Invest SRL, cea mai veche companie a familiei Plahotniuc, fondată în anul 1993. 

În 2008, Cristina Balan a reprezentat și compania cipriotă Daranian Holdings Ltd. care a cumpărat Întreprinderea de Stat Complexul hotelier Codru cu suma de 50,3 milioane de lei, proprietate, care ulterior a fost transferată către Finpar Invest SRL.

Foto: zdg.md

Citește și:
Criza din Moldova| Noul ministru de Externe anunță liniile de politică externă: fără federalizare și o politică proeuropeană

Mai mulți polițiști din Republica Moldova au anunțat că recunosc Guvernul Maia Sandu și se vor subordona noilor șefi din Ministerul de Interne. „Un act de mare curaj, un act de mare demnitate”

Criza din Republica Moldova| Șeful polițiștilor care au recunoscut guvernul Maia Sandu a fost suspendat, iar biroul i-a fost percheziționat de mascați

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”
GSP.RO

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică
HOROSCOP

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică