Mergi direct la conținut »
VIDEO | Altercaţii la Chişinău. Ministrul de interne din Guvernul Sandu s-a îmbrâncit cu șeful demis al Poliției
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Altercaţii la Chişinău. Ministrul de interne din Guvernul Sandu s-a îmbrâncit cu șeful demis al Poliției

VIDEO | Altercaţii la Chişinău. Ministrul de interne din Guvernul Sandu s-a îmbrâncit cu șeful demis al Poliției

Situaţia rămâne în continuare tensionată în Republica Moldova, unde, după ce reprezentanţi ai guvernului condus de Maia Sandu, susţinut de ACUM şi Partidul Socialiştilor (PSRM), şi cei ai executivului condus de Pavel Filip, susţinut de Partidul Democrat (PDM), s-a acuzat reciproc de uzurparea puterii în stat şi de acţiuni ilegale, au avut loc primele altercații.

De Andreea Radu,

Miercuri dimineața, în fața Secției Nr. 6 de protecție a martorilor din cadrul IGP, noul ministru de Interne, Andrei Năstase, a fost îmbrâncit de mascați și de șeful IGP, Alexandru Pânzari, care a fost demis de noul Guvern.

Pânzari nu se supune noului Guvern, recunoscut la nivel internațional. El a declarat că ministrul său de Interne este Alexandru Jizdan, ministru în guvernul expirat al lui Pavel Filip, relatează Report.md.

Maia Sandu l-a somat pe şeful Inspectoratului General de Poliţie (IPG), Alexandru Pânzari, care se supune guvernului Filip, să nu îndeplinească ordine ilegale şi să nu participe la uzurparea puterii în stat, după altercaţia pe care acesta a avut-o cu noul ministru de interne al guvernului Sandu, Andrei Năstase, relatează Radio Chişinău.

„Fiecare acţiune ilegală în aceste zile înseamnă ani grei de puşcărie pentru complicitate sau chiar participare la uzurparea puterii în stat”, a declarat Maia Sandu, dând citire mai multor prevederi ale Codului penal în acest sens, informează Agerpres.

Zeci de mascați de la unitatea de elită „Fulger” au mers miercuri dimineață la Direcția nr. 6 a Inspectoratului Național de Investigații, acolo unde activau mai mulți dintre polițiștii care în ajun declaraseră că se supun noului guvern condus de Maia Sandu și noii conduceri a Inspectoratului General de Poliție.

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă
Recomandări

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă

Ajunși la muncă, șase colaboratori ai instituției au fost anunțați că sunt suspendați din funcție, fiind obligați să-și depună legitimațiile de serviciu, relatează Unimedia. Un angajat ar fi sărit pe geam, pentru că, spune el, nu i s-a permis să părăsească sediul instituției, după ce a fost demis, a relatat sursa citată.

Alexandru Pînzari, șeful Poliției demis din funcţie de guvernul Sandu, a declarat că a fost demarată o anchetă de serviciu şi au fost suspendaţi din funcţie şase colaboratori ai Direcţiei nr. 6 a Inspectoratului Naţional de Investigaţii. El a declarat că mascații au fost aduși pentru că în sediul instituției se află documente importante, inclusiv declarații ale martorilor implicați în dosare penale răsunătoare, astfel să nu aibă loc scurgeri de informație.

Cele 10 județe în care Viorica Dăncilă a câștigat în fața lui Iohannis
Recomandări

Cele 10 județe în care Viorica Dăncilă a câștigat în fața lui Iohannis

Direcția nr. 6 a Inspectoratului Național de Investigații este o subdiviziune care se ocupă de martori și alți participanți la procesul penal.

Noul șef al Inspectoratului General de Poliție – numit de ministrul de interne din Guvernul Sandu, Andrei Năstase – este Gheorghe Bălan, notează Digi24.ro.

FOTO: jurnal.md


Klaus Iohannis le-a trimis o scrisoare liderilor UE privind criza din Republica Moldova: „Să identificăm, în regim de urgență, acțiuni concrete pentru a pune capăt situației actuale”


Close
Închide
  Close