De Adrian Ilie,

„Sunt împotriva federalizării, la fel ca şi majoritatea absolută a cetățenilor Republicii Moldova. În Parlament nu există o majoritate pentru a lua o astfel de decizie. Nu mai vorbesc despre majoritatea constituțională, deoarece pentru federalizare trebuie modificată Constituția. Nu există astfel de riscuri”, a declarat Nicolae Popescu.

În ce privește prezența trupelor rusești în Transnistria, Popescu susține că Moldova va cere în continuare retragerea lor cât mai grabnică.

”Republica Moldova este singura țară care nu a semnat nici un acord care ar legitima prezența trupelor rusești pe teritoriul său. Nimeni dintre liderii din Republica Moldova nu a sprijinit aflarea trupelor rusești”, a spus Popescu.

Pe de altă parte, ministrul a spus că Moldova ar trebui să se țină departe de ”diferite jocuri geopolitice”, mai ales că marile puteri au ajuns la un compromis în privința Moldovei.

Asta nu exclude însă o politică proeuropeană. „M-am întâlnit astăzi cu preşedintele Dodon. Am discutat totul. Nimeni nu va denunţa Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană şi nici alte documente”, a spus ministrul.

Precizările lui Popescu survin în contextul în care, marți, Publika TV a difuzat imagii cu președintele Igor Dodon în care îi dădea detalii unui apropiat al lui Vlad Plahotniuc referitoare la planul de federalizare a Moldovei, convenit cu vicepremierul rus Dmitri Kozak.

Citește și:UPDATE / Guvernul condus de Maia Sandu, noul premier al Republicii Moldova, declarat neconstituțional imediat după ce a depus jurământul

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D
GSP.RO

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri
HOROSCOP

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri