Mergi direct la conținut »
Ana Birchall, despre extrădarea lui Radu Mazăre: Am primit documentele necesare pentru a solicita extrădarea din Madagascar
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ana Birchall, despre extrădarea lui Radu Mazăre: Am primit documentele necesare pentru a solicita extrădarea din Madagascar

Ana Birchall, despre extrădarea lui Radu Mazăre: Am primit documentele necesare pentru a solicita extrădarea din Madagascar

Ana Birchall a anunțat, vineri, că Republica Madagascar a semnat convenții ONU care permit extrădarea lui Radu Mazăre în România și că instituția pe care o conduce are la dispoziție cel mult 2 zile pentru a pune la punct dosarul cu actele referitoare la extrădarea fostului edil. 

De Andreea Radu,

„Confirm că astăzi, 10 mai, la ora 13.15, Ministerul Justiţiei a primit de la instanţele competente, respectiv de la Curtea de Apel Bucureşti şi ÎCCJ, documntele prin care s-a constatat îndeplinirea condiţiilor legale pentru a se solicita extrădarea domnului Radu Mazăre”, a declarat ministrul interimar al Justiției.

„Am dispus ca în baza documentelor primite să înceapă la Ministerul Justiției, în regim de urgență, imediat, procedurile legale pentru formularea cererii de extrădare. Am dispus toate resursele de care dispune ministerul”, a declarat Ana Birchall.

„Am un dosar de 600 de pagini care trebui traduse într-un timp scurt, având în vedere că termenul arestului provizoriu dispus de autoritățile din Madagascar este de 6 zile, termen care a început să curgă din 8 mai, MJ are la dispoziție cel mult 2 zile de lucru pentru a trimite în termen dosarul care cuprinde toate documentele care însoțesc dosarul de extrădare”, a subliniat ministrul interimar al Justiției.

Miercuri, Ana Birchall anunțase că Ministerul Justiției va demara procedurile de extrădare a fostului primar Radu Mazăre după ce primeşte de la Curtea de Apel Bucureşti o decizie că sunt îndeplinite condiţiile pentru extrădare.

Radu Mazăre a fost arestat pe 8 mai în Madagascar, pentru șase zile, informația fiind confirmată de Poliția Română. Fostul primar al Constanței plecase din țară pe 30 decembrie 2017, moment în care se afla sub control judiciar, dar instanța îi ridicase interdicția de a părăsi România.

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa
Recomandări

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa

El a fost condamnat definitiv, pe 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare, în dosarul retrocedărilor unor terenuri în Constanţa şi Mamaia. Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari din Primăria Constanței, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

Într-o altă cauză, cunoscută ca „dosar Polaris”, Radu Mazăre a primit, pe 3 mai, o pedeapsă de 9 ani și 10 luni de închisoare.


Citește și: 

Angajații lui Radu Mazăre din Madagascar au aflat de la reporterii Libertatea că patronul lor a fost arestat


 

 
 
Close
Închide
  Close