Mergi direct la conținut »
Argumentele aduse de Parlamentul European în favoarea lui Kovesi, în negocierile cu Consiliul UE. „Este femeie. În plus, România nu deține în prezent niciun post cheie în UE”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Argumentele aduse de Parlamentul European în favoarea lui Kovesi, în negocierile cu Consiliul UE. „Este femeie. În plus, România nu deține în prezent niciun post cheie în UE”

Argumentele aduse de Parlamentul European în favoarea lui Kovesi, în negocierile cu Consiliul UE. „Este femeie. În plus, România nu deține în prezent niciun post cheie în UE”

Conducerea Parlamentului European (PE) a transmis un comunicat în care își reafirmă sprijinul față de Laura Codruța Kovesi, după a treia rundă de negocieri dintre PE și Consiliul Uniunii Europene (UE) pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European.

De Dragoș Tănase,

În comunicatul PE sunt prezentate argumentele pe care echipa de negociatori le aduc în favoarea fostei șefe a DNA, printre acestea fiind inclusiv că este femeie și că România nu deține niciun post cheie într-o instituție UE.

Astfel, Ingeborg Gräßle (PPE/ Germania), șeful Comitetului pentru control bugetar al Parlamentului, a transmis că numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european este importantă, deoarece este fosta șefă DNA „este femeie, iar Parlamentul tocmai a cerut Consiliului să respecte principiul echilibrului între sexe”. „În plus, România nu deține în prezent niciun post cheie în UE”, mai spune Ingeborg Gräßle.

„Spre deosebire de Consiliu, Parlamentul a organizat audierea celor trei candidați selectați. Doamna Kovesi este de departe cel mai puternic și mai promițător candidat pentru acest post. Nu putem accepta faptul că Consiliul cedează presiunii Guvernului român pentru a susține un candidat mult mai slab. este esențial ca Parlamentul să aleagă un candidat care ar face instituția puternică și credibilă”, a mai spus Ingeborg Gräßle.

Mai mult, în comunicatul PE se precizează că hărțuirea la care a fost supusă fosta șefă DNA de către guvernul de la București nu face decât să-l discrediteze și pe candidatul Consiliului UE, francezul Jean-François Bohnert.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

„Piedicile pe care autoritățile române i le pun în mod curent doamnei Kövesi arată curajul și independența ei, ambele fiind cerințe esențiale pentru funcționarea eficientă a EPPO. Hărțuirea guvernului român a dus la o discreditare totală a candidatului Consiliului”, a precizat vicepreședintele Comisiei LIBE, Judith Sargentini (Verzi / Olanda)

Cea de-a treia rundă de negocieri dintre echipele de negociatori ale Parlamentului European, care o susține pe Laura Codruța Kovesi, și Consiliului European, s-a încheiat indecis după o oră și jumătate de discuții.

Cea de-a patra rundă de negocieri era programată pentru pe 10 aprilie, dar a fost anulată, fără a fi anunțată o altă dată, scrie G4Media.ro.

FOTO – Hepta


Citește și… Familiile jurnaliștilor Daphne Caruana Galizia și Jan Kuciak, uciși pentru că investigau acte de corupție, cer Consiliului UE să o numească pe Kovesi la șefia Parchetului European


 

Close
Închide
  Close