MENIU CAUTĂ

Gest incredibil făcut de autoritățile germane pentru ca toți românii să voteze! Au extins curtea consulatului

Distribuie

Jurnalistul Vlad Ursulean de la Casa Jurnalistului relatează un episod uluitor de la Munchen. Pentru că legea spune că, dacă te afli în curtea consulatului sau ambasadei în momentul închiderii procesului de votare, vei avea dreptul să votezi, polițiștii bavarezi au aplicat o tactică de respect față de votanți.

”Final fericit la Munchen, unde poliția a luat inițiativa de a construi un perimetru din garduri, a băgat pe toată lumea înăuntru și acum consideră că sunt pe teritoriul consulatului, deci vor vota cu toții”, scrie jurnalistul Vlad Ursulean, în postarea sa de pe Facebook.

El a mai spus că unul dintre polițiști e născut în Brașov și că a vorbit la portavoce în română.

„Rămâne enervarea de peste zi – peste 8 ore de stat la coadă și mulți oameni care au renunțat, dar e înduioșător să vedem autorități care iau măsuri în sprijinul publicului și le anunță calm, liniștind instant o mulțime furioasă”, conchide acesta.

Cu doar câteva ore înainte, acesta scria tot pe rețeaua de socializare că a mers la Consulatul României din Munchen de la ora 10.00 dimineață, însă nu știa dacă apucă să voteze.

Situația a fost similară și în mai multe orașe europene, unde românii au format cozi interminabile, iar mulți dintre ei nu știau dacă apucă să-și exprime opțiunea. 

Un român din Amsterdam a povestit, în emisiunea Adrianei Nedelea, că a stat șase ore la coadă, iar organizarea „este greu de caracterizat”. În acest timp, însă, ministrul Afacerilor Externe susține că românii de peste hotare au greșit pentru că nu s-au înregistrat din timp pentru acest scrutin.

Foto: Facebook.com / Vlad Ursulean

Citește mai multe despre Alegeri europarlamentare și Diaspora pe Libertatea.

Comentarii