Mergi direct la conținut »
Român din Amsterdam, în direct la Adriana Nedelea: „Stau de 6 ore la coadă ca să votez!”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Român din Amsterdam, în direct la Adriana Nedelea: „Stau de 6 ore la coadă ca să votez!”

Român din Amsterdam, în direct la Adriana Nedelea: „Stau de 6 ore la coadă ca să votez!”

Sebastian Ivanciu, un român din Amsterdam, a intrat pe telefon în emisiunea Adrianei Nedelea. El a povestit cum ”stau de 6 ore la coadă ca să votez! Organizarea e greu de caracterizat în aceste condiții. E adevărat că la celelalte alegeri nu am văzut mii de oameni”.

”Mai am câteva minute și voi intra în secție. Eu, practic, am ajuns. Dar în spatele meu estimez că sunt cam 1.800 de oameni”, a mai spus Sebastian Ivanciu, din Amsterdam, pentru Libertatea.

În direct cu Adriana Nedelea a intrat și Mihai Petrescu, un român stabilit în Anglia, care la ora 18.00 stătea de 3 ore și jumătate la coadă la Consulatul României în Manchester.

„Este foarte proastă organizare, din păcate. Este destul de multă frustrare pentru că am avut parte și de ploaie. Este frig, bate vântul. Toată lumea este îndârjită mai mult de faptul că s-a adunat atât de multă lume și că se poate. Organizarea în sine este execrabilă”Mii de alți români care doresc să își exprime dreptul la vot în cadrul alegerilor europarlamentare 2019 au mers încă de la deschidere la secțiile de votare din principalele orașe din Europa, pentru a fi siguri că apucă să voteze. La multe secții de votare, oamenii stau la cozi interminabile, în unele orașe acestea întinzându-se pe zeci de metri”, a spus acesta.

Mihai Petrescu, la coadă în Manchester

Întrebat despre aceste situații, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a spus că românii de peste hotare au greșit pentru că nu s-au înregistrat din timp pentru acest scrutin.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

„Singurele noastre greșeli au fost că am dublat secțiile de votare. Greșelile țin de evaluările făcute și de numărul de români care au ieșit la vot. Aici este vorba despre nerespectarea legii de către cetățenii români care trebuiau să se înregistreze pentru a vota. Doar așa putem determina numărul de secții de vot”, a spus Meleșcanu.


Citește și: 

Ediție Specială EU CONTEZ, EU VOTEZ | Stelian Tănase, invitatul Adrianei Nedelea: „Prezența uriașă de la aceste alegeri este replica lui 10 august!”

Close
Închide
  Close