Mergi direct la conținut »
Brexit | Liderii celor 27 state UE vor participa la un summit special pe 29 aprilie
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Brexit | Liderii celor 27 state UE vor participa la un summit special pe 29 aprilie

Brexit | Liderii celor 27 state UE vor participa la un summit special pe 29 aprilie

Liderii celor 27 state din UE se vor întâlni pe 29 aprilie pentru a discuta despre dosarul Brexit. Summitul special este organizat la o lună după ce Marea Britanie va declanșa procedura de ieșire din Uniunea Europeană, relatează Reuters.

Donald Tusk a anunțat că liderii celor 27 state din UE, fără Marea Britanie, se vor întâlni pe 29 aprilie pentru a aproba liniile de negociere pentru Brexit.

Anterior, preşedintele Consiliului European, care este responsabil cu convocarea summiturilor, a declarat că va prezenta planul de negociere la 48 de ore după ce Marea Britanie declanşează Articolul 50.

Marea Britanie a anunțat ieri că va declanșa pe 29 martie procedura de ieșire din Uniunea Europeană. Theresa May va invoca articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, dând astfel startul celor doi ani de negocieri.

Negocierile între Londra și UE vor începe abia după ce cele 27 de state vor oferi un mandat oficial negociatorului pentru Brexit al Comisiei Europene, Michel Barnier, potrivit surselor citate.  Astfel, primele discuţii oficiale ar putea avea loc abia în iunie, la un an după ce britanicii au votat pentru ieșirea din blocul comunitar, în cadrul unui referendum

 

Close
Închide
  Close