Ministerul Educației a aprobat metodologia de omologare a auxiliarelor. Ce spune ministrul Liviu Pop despre soarta acestora

14 septembrie 2017 18:50

Care este metodologia de omologare a materialelor auxiliare. Comisia constituită prin ordinul ministrului Educației Naționale nr. 4576/2017 a finalizat atât proiectul de Metodologie-cadru privind reglementarea utilizării auxiliarelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar, cât și proiectul de Metodologie-cadru privind asigurarea omologării utilizării mijloacelor de învățământ. (Citeşte AICI toate informaţiile despre noul an şcolar)

Acestea vor fi aprobate prin ordin de ministru, după ce săptămâna viitoare Guvernul va adopta o hotărâre prin care Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) va primi atribuții în domeniul avizării/evaluării auxiliarelor didactice.

Ministrul Pop a precizat că anul trecut s-au vândut în școli auxiliare pentru clasa a IV-a care erau neautorizate; “Vom sesiza alte instituții, dacă este cazul”, a amenințat el.

Auxiliarele vor fi cumpărate de părinți, dacă un profesor face copii xerox, directorul pleacă!„, a mai spus ministrul.

Anunțul de la începutului lunii august i-a revoltat pe editori: “E un șoc, nu am fost consultați, avem depozitele pline!”

De altfel, Universitatea București critica decizia de a se renunța la materialele auxiliare actuale, prin intermediul unui comunicat de presă, deși Liviu Pop spune că măsura este temporară.

Potrivit comunicatului, „revenirea la manualul unic va avea ca efect major promovarea unui sistem de educație care va uniformiza, în loc să accentueze și să susțină stimularea creativității și a individualității elevului.”

Universitatea din București atrage atenția că manualele alternative asigură elevilor accesul la o varietate de resurse de învățare, lucru care stimulează gândirea critică, pluralismul de idei, creativitatea și dezbaterea.

În acest context, pe pagina oficială de Facebook, ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a făcut o declarație referitoare la situația auxiliarelor didactice, mai ales că elevii nu mai pot folosi materialele auxiliare actuale. Noile auxiliare pot ajunge în școală doar cu avizul Inspectoratului Școlar și al părinților, după omologare:

Chiar și așa, noile materiale auxiliare vor fi acreditate de o comisie, dar vor putea fi folosite în școală doar dacă sunt cerute de profesori, aprobate de consiliul profesoral, avizate de Inspectoratul Școlar și asociația de părinți din școală, achiziția putând fi făcută doar de către părinți.

Proiectele menționate de ministrul Educației pot fi consultate, pe edu.ro


CITEȘTE ȘI… Șoferii care nu își plătesc în 30 de zile amenzile rutiere vor rămâne fără carnetul auto


 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro