Mergi direct la conținut »
Carmen Dan despre ameninţarea primită de Emilia Şercan
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Carmen Dan, după ameninţarea cu moartea primită de Emilia Şercan: „Poliția a demarat o anchetă în acest caz”

De Dragoș Tănase, . Ultimul update Miercuri, 17 aprilie 2019, 20:26

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Carmen Dan, declară că a "luat act de îngrijorarea exprimată în spaţiul public" referitoare la ameninţarea primită de jurnalista Emilia Şercan, precizând că poliţiştii efectuează o anchetă în acest caz.

Ad placeholder

„Am luat act de îngrijorarea exprimată în spaţiul public, inclusiv de asociaţiile Reporters sans frontieres/ Reporters Without Borders/ RSF şi ActiveWatch, referitoare la ameninţarea primită de doamna Emilia Şercan. Îi asigur pe toţi cei interesaţi că Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a demarat cercetările în acest caz şi tratează cu responsabilitate ancheta”, a scris Carmen Dan, miercuri, pe contul său de Facebook.

În opinia sa, ameninţarea unei persoane este „un gest incalificabil” ce trebuie pedepsit aspru, mai ales când este de natură să aducă atingere desfăşurării profesiei de jurnalist.

„Ministrul Afacerilor Interne nu poate dicta pedepse şi nu poate stabili modul în care se desfăşoară anchetele penale, însă am solicitat conducerii Poliţiei Române să întreprindă toate demersurile pentru ca autorul sau autorii ameninţării să fie identificaţi rapid. Am discutat personal cu doamna Emilia Şercan şi am rugat-o să aibă tăria să continue anchetele jurnalistice, indiferent de numele şi funcţiile persoanelor vizate, aşa cum i-am transmis şi recomandarea insistentă de a se adresa structurilor de poliţie ca urmare a ameninţării primite. Vă asigur că obiectivul Ministerului Afacerilor Interne este acela de a proteja orice cetăţean onest”, a mai scris ministrul Carmen Dan.

„Reporteri fără Frontiere” şi ActiveWatch au transmis, miercuri, o scrisoare deschisă ministrului Carmen Dan şi inspectorului general al Poliţiei Române, Ioan Buda, cerându-le să ia „toate măsurile adecvate pentru a o proteja pe Emilia Şercan”.

„Vă scriem (…) privind cazul dnei Emilia Şercan, jurnalist de investigaţie în România de peste 20 de ani, profesor asistent la Facultatea de Jurnalism şi Studii de Comunicare din cadrul Universităţii din Bucureşti în ultimii 7 ani şi jurnalist freelancer pentru portalul PressOne.ro. Emilia Şercan a primit ameninţări cu moartea luni seara, 15 aprilie, ora 21,05, prin intermediul unui mesaj text pe telefonul mobil”, se arată în scrisoarea deschisă.

Jurnalista Emilia Șercan a fost amenințată cu moartea, după ce a dezvăluit rețeaua de plagiat de la Academia de Poliție. Vezi mesajul de amenințare!

Astăzi, Emilia Șercan a votbit la „Adriana Nedelea la FIX” despre amenințarea cu moartea primită: „A fost un mesaj explicit, extrem de dur”!

FOTO – Facebook.com


Citește și… Tolo, replici cu reporterii de la Recorder: „E normal ca jurnaliștii să le furnizeze procurorilor documente?”

Sute de jurnaliști au protestat în Croația, acuzând presiuni politice și amenințări la adresa reporterilor. „Aţi capturat mass media, dar noi nu vom renunţa niciodată la jurnalism!”


 

Ad placeholder
Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
PARTENERI - GSP.RO
Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
Detaliul din cazul Caracal care zguduie România! Cine este, de fapt, Gheorghe Dincă! S-a aflat abia acum adevărul
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Detaliul din cazul Caracal care zguduie România! Cine este, de fapt, Gheorghe Dincă! S-a aflat abia acum adevărul
Horoscop 9 iulie 2020. Balanțele pot întâmpina probleme la serviciu, pe fondul sănătății
HOROSCOP
Horoscop 9 iulie 2020. Balanțele pot întâmpina probleme la serviciu, pe fondul sănătății
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close