Mergi direct la conținut »
Carmen Dan, despre mitingul PSD de la Târgoviște: „S-a exagerat, în mod intenţionat, ideea că a fost blocat întregul oraş". Ce spune despre "parola" pentru șoferi
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Carmen Dan, despre mitingul PSD de la Târgoviște: „S-a exagerat, în mod intenţionat, ideea că a fost blocat întregul oraş". Ce spune despre "parola" pentru șoferi

Carmen Dan, despre mitingul PSD de la Târgoviște: „S-a exagerat, în mod intenţionat, ideea că a fost blocat întregul oraş”. Ce spune despre „parola” pentru șoferi

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Carmen Dan, susține că este exagerată ideea că s-a blocat accesul în Târgoviște din cauza mitingului PSD din 19 mai, aşa cum se speculează pe internet.

De Dragoș Tănase,

„S-a exagerat, în mod intenţionat, ideea că a fost blocat întregul oraş. Eu ştiu că s-au dispus măsuri de restricţionare a accesului în zona în care se desfăşura o adunare publică, un miting cu caracter electoral de către organziatori. Accesul a fost restricţionat doar pentru acea zonă, care era autorizată şi era legală. Mai mult decât atât, cred că s-ar fi putut găsi o formulă mai bună pentru accesul persoanelor autorizate să participe la acea adunare politică, însă parola a fost convenită de către organizatori, care aveau şi responsabilităţi în acel sens, şi cei care asigurau măsurile de ordine publică, respectiv Poliţia şi Jandarmeria”, a precizat Carmen Dan.

Replica ministrului vine ca urmare după ce a apărut ideea că duminică, la mitingul PSD din Târgovişte, autovehiculele au avut acces în zona unde a avut loc manifestaţia publică numai pe bază de parolă.

Reprezentanța Comisiei Europene în România a lansat o caricatură, care a devenit virală, după cazul Târgoviște: Care este „parola” pentru alegerile din 26 mai!

Carmen Dan i-a răspuns și lui Klaus Iohannis, care a vorbit despre un alt incident, cel de la Topoloveni, când zece protestatari au fost ridicaţi de jandarmi în timpul vizitei lui Liviu Dragnea.

”E grav că preşedintele nu ştie ce vorbeşte”, a spus ministrul de Interne, citată de Antena 3.

„Nici măcar comuniştii nu şi-au permis aşa ceva”, declarase președintele Iohannis, despre incident.

40 de organizații civice au cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, după acțiunile jandarmilor de la Topoloveni.

FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea


Citește și:

Reacția lui Carmen Dan în cazul ofițerului de la Academia de Poliție care a amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan

Carmen Dan îl acuză pe Iohannis că ”s-a spălat pe mâini” de subiectul Schengen


 

Close
Închide
  Close