De Petre Dobrescu,

Epidemia de coronavirus nu se va stinge o dată cu sezonul rece, e foarte probabil să dureze un an întreg”, e de părere dr. Robert Redfield, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA, care a declarat pentru CNN că se pregătește pentru cel mai negru scenariu posibil: o răspândire a virusului în America.

Joi, alte 15 noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în 7 state americane: California, Illinois, Arizona, Washington, Massachusetts, Wisconsin și Texas.

Importanța carantinei

Exact ca specialiștii britanici, care au recomandat izolarea, dr. Redfield a explicat cât de importantă este carantina pentru a împiedica sau măcar încetini răspândirea Covid-19, care este, în opinia tuturor medicilor, un “virus social”.

Carantina ne dă timp să cercetăm acest virus. Trebuie să aflăm mai multe despre el, despre cum putem preveni sau trata boala, înainte să se răspândească mai mult.

Dr. Robert Redfield, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA:

Dr. Redfield a mai lansat o ipoteză îngrijorătoare, că unele persoane infectate cu coronavirus ar putea să nu prezinte simptome, prin urmare să nu fie detectate de medici și, neizolate, să ajungă să îmbolnăvească alți oameni.

Din discuțiile cu omologii de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din China, am înțeles că sunt mulți pacienți asimptomatici, care nu prezintă mai mult de o durere în gât.

Dr. Robert Redfield, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA:

Criză de personal medical în spitalele din Wuhan

Între timp, în China se îmbolnăvesc tot mai mulți medici și asistente. Până acum au fost raportate peste 1.700 de cazuri de infecți cu coronavirus în rândul personalului medical și 6 decese.

Prima țară care pare să fi scăpat de coronavirus. Toţi cetăţenii s-au vindecat
Recomandări

Prima țară care pare să fi scăpat de coronavirus. Toţi cetăţenii s-au vindecat

 

Autoritățile se tem că în scurt timp China va avea de gestionat o nouă criză, pe lângă epidemia de coronavirus: lipsa personalului medical. Mai pe șleau, nu va mai avea cine să trateze pacienții.

Ning Zhu, asistentă într-un spital din Wuhan, epicentrul epidemiei de Covid-19, confirmată cu coronavirus după un CT pulmonar și plasată în carantină pentru două săptâmâni, a declarat pentru CNN că “În spitalul nostru, peste 100 de angajați din cei 500 au fost deja trimiși acasă, în carantină, iar alți 30 de medici și asistente tocmai au fost confirmați infectați”.

Medicii și asistentele din spitalele din Wuhan sunt infectați de pacienții cu coronaviroză internați

Personalul medical rămas nu face față numărului de pacienți.

Asistentă în Wuhan:

Iar situația nu e singulară. O asistentă de la Spitalul Central din Wuhan a dezvăluit pe Weibo, rețeaua de socializare din China, că 150 de medici și asistente, inclusiv ea, s-au îmbolnăvit de coronaviroză sau sunt suspecți și au fost plasați în carantină.

Firea cedează și renunță la taxa Oxigen. Ce se întâmplă cu banii plătiți deja
Recomandări

Firea cedează și renunță la taxa Oxigen. Ce se întâmplă cu banii plătiți deja

 

În Spitalul Zhongnan s-au îmbolnăvit 40 de medici și asistente, iar în Spitalul nr. 7 din Wuhan au fost afectate de virus două treimi din personalul medical care deservește secția de Terapie Intensivă.

Comisia Națională de Sănătate din China refuză să facă public numărul celor infectați în rândul personalului medical.

În Wuhan, orașul în care a izbucnit epidemia și în care s-a înregistrat cel mai mare număr de infectați și decedați, sunt 398 de spitale și aproape 6.000 de clinici.

China a schimbat modul de raportare a cazurilor. Așa se explică diferențele mari de la o zi la alta

Numărul de persoane infectate cu coronavirus a fluctuat mult în ultimele zile, iar după raportarea unei scăderi a numărului de îmbolnăviri, la începutul săptămânii, joi, 13 februarie, bilanțul a urcat cu 15.000 de noi cazuri.

Autoritățile din China susțin că virusul nu a devenit brusc mai agresiv, ci că s-a decis schimbarea modul de raportare a cazurilor. Cum anume?

Medicii introduc acum în baza de date centralizată și persoanele suspecte de coronaviroză, nu doar pe cele confirmate, pentru că rezultatele testelor întârzie, și atunci, întârzie și tratamentul destinat acestor persoane. Pentru a facilita accesul la tratament, suspecții sunt acum asimilați bolnavilor.

Citeşte şi:

Tragedie trasă la indigo în Spitalul Județean Constanța. Un bătrân a murit de pneumonie după ce a așteptat ore în șir la Urgență, iar medicii i-au reproșat că ”a venit degeaba”

Surpriză în cazul mascaților care au intrat la adresa greșită: lider de clan urmărit internațional pozat în curtea unui consilier județean PNL din Brașov, partener în 6 firme cu interlopii!

Dallas, cartierul pus la zid: “Ne-au zidit aicea ca la Berlin!” Copiii din cel mai tânăr cartier al Iașiului merg pe un zid ca să ajungă la școală

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare
HOROSCOP

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare