Mergi direct la conținut »
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO | Viorica Dăncilă, votată în unanimitate, de Congres, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale

VIDEO | Viorica Dăncilă, votată în unanimitate, de Congres, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale

În prezenţa a aproximativ 1.000 de delegaţi din toată ţara, Congresul PSD a votat în unanimitate desemnarea Vioricăi Dăncilă ca şi candidat PSD la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. Este o formalitate, după ce decizia s-a luat în luna iulie, în forurile restrânse de conducere.

De Valentina Postelnicu, Eli Driu (foto),

Citește principalele declarații făcute de Viorica Dăncilă – AICI

Viorica Dăncilă, vot în unanimitate pentru candidatura la prezidenţiale

UPDATE ora 12.40 Viorica Dăncilă a fost votată, prin ridicarea mâinii, de toţi cei peste 1.000 de delegaţi din Congresul PSD.

„Sunt un om dintre oameni. M-am născut într-un oral mic, am fost opt ani profesor de liceu. Astăzi sunt soţie, sunt mamă, am o familie care mi-a stat mereu alături”, a spus liderul PSD Viorica Dăncilă, în discursul din cadrul Congresului.

„Un lider cinstit, onest, corect şi demn”, a caracterizat-o secretarul general al PSD, Mihai Fifor, pe cea care va reprezenta PSD în lupta pentru Cotroceni.

„PSD este gata să dea României prima femeie preşedinte, şi acesta nu poate fi decât premierul Viorica Dăncilă, a mai afirmat Fifor.

Preşedintele executiv al Partidului Social Democrat, Eugen Teodorovici, a declarat că este timpul ca PSD să demonstreze că poate „să reapare greşeli”, „să reclădească” şi „să recâştige încrederea românilor”

„Toată lumea de la noi din sat este puţin răcită. Cam toţi avem simptome de Covid-19”. Ambulanța nici nu se mai deplasează
Recomandări

„Toată lumea de la noi din sat este puţin răcită. Cam toţi avem simptome de Covid-19”. Ambulanța nici nu se mai deplasează

 

„Cred că astăzi, mai mult ca oricând, este timpul ca noi toţi, uniţi şi împreună, să demonstrăm că ştim ce facem cu ceea ce face istoria din noi, să demonstrăm că PSD poate să repare greşeli, să demonstrăm că PSD poate să reclădească. Să demonstrăm că PSD poate să fie unit şi, mai ales, că PSD poate să recâştige încrederea românilor, pentru că, spre deosebire de aceşti absenţi nepricepuţi ai dreptei care pot face mult rău românilor, PSD are oameni harnici, pricepuţi, adevăraţi români şi în această sală şi, mai ales, peste tot în întreaga Românie”, a afirmat Eugen Teodorovici, sâmbătă, în discursul susţinut la Congresul extraordinar al PSD, desfăşurat la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că PSD este identificat „de unii”, în mod sistematic, cu „un fel de moştenitor al unui aşa-zis rău istoric de după 1989”.

Cum arată micul dejun COVID-19 la spitalul Neamț: o felie de salam, un mini-unt și 2 felii de pâine. ”Recomandarea medicilor e să mâncăm mult”
Recomandări

Cum arată micul dejun COVID-19 la spitalul Neamț: o felie de salam, un mini-unt și 2 felii de pâine. ”Recomandarea medicilor e să mâncăm mult”

 

„Noi suntem cei care putem şi care trebuie să schimbăm această percepţie, noi suntem cei care avem datoria de a arăta adevărul şi de a recâştiga încrederea românilor”, a susţinut Teodorovici.

Dăncilă intră în Congres pe acordurile coloanei sonore din filmul Rocky

UPDATE ora 11.30 Congresul a fost deschis cu intonarea imnului naţional al României.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat, de la tribună, că acest Congres este cel mai important eveniment al PSD, de desemnare a candidatului la prezidenţiale.

1107 delegaţi veniţi la Bucureşti vor vota la Congres candidatul partidului la alegerile pentru Cotroceni.

Mai mulţi lideri din familia social-democrată din UE au transmis mesaje video, în cadrul evenimentului.

Serghei Stanisev, liderul Partidului Socialiştilor Europeni, invitat de onoare al PSD, a spus, de la tribună, că PES a recunoscut din nou statutul PSD de membru al acestei familii europene, datorită Vioricăi Dăncilă, în care are încredere.

Triajul despre care România merită să știe. Cine decide cine trăieşte şi cine moare?
Recomandări

Triajul despre care România merită să știe. Cine decide cine trăieşte şi cine moare?

 

„Sunt aici ca lider al PES, reprezentând familia noastră, pentru a închide un capitol care nu a fost uşor şi pentru a începe unul nou”, a mai spus Stanisev.

Liderul PES şi-a exprimat susţinerea pentru candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidenţiale.”Victorie for Viorica Dăncilă”, a mai spus el, în final.

UPDATE ora 11.20 Congresul PSD a început cu sosirea liderului PSD, Viorica Dăncilă, alături de Mihai Fifor, Eugen Teodorovici, Marcel Ciolacu şi alţi membri ai conducerii partidului.

Viorica Dăncilă a venit alături de soţul ei. „Voi fi primul preşedinte al ţării, voi fi primul preşedinte femeie al acestei ţări”, a spus Dăncilă.

Aceasta a intrat în sala de Congres pe acordurile formaţiei Survivor, „Eye of the Tiger”, coloana sonoră din filmul Rocky.

La eveniment urmează să fie prezent şi Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni. Este singurul invitat al social-democraţilor.

Nici partenerul de coaliţie de la ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu a fost invitat la Congres. Tensiunile dintre cele două partide sunt vizibile, de altfel, după ce PSD a decis să nu îl susţină pe Tăriceanu la prezidenţiale.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a propus-o, pe 23 iulie, pe Viorica Dăncilă, prim-ministru şi preşedinte al Partidului Social Democrat, drept candidat al partidului la scrutinul prezidenţial din toamna acestui an, iar votul din Congres este doar o formalitate.

Știu că va fi o luptă foarte grea, știu că partidul pleacă dintr-o situație dificilă, din punct de vedere electoral, dar am încredere în mine, am încredere în colegii mei

Viorica Dăncilă, în luna iulie, după ce a fost desemnată candidatul PSD la prezidențiale

Desemnarea Vioricăi Dăncilă ca prezidenţiabil a avut şi opozanţi, în partid, printre cei mai vocali fiind Paul Stănescu şi Robert Negoiţă.

Dăncilă nu s-a aflat printre liderii care şi-au exprimat intenţia de a candida la prezidenţiale.

În PSD s-a demarat un proces de sondare a celor cu şanse cele mai mari de a câştiga alegerile din toamnă, însă rezultatele au fost sub aşteptări, astfel că nu s-a mai ţinut cont de ele.

În cursa internă a PSD prentru alegerile prezidenţiale au fost Eugen Teodorovici, Mihai Fifor şi Gabriela Firea, care s-au retras însă înainte de CEx-ul de pe 23 iulie.

Şi Liviu Pleşoianu, şi Şerban Nicolae au anunţat că iau în calcul o candidatură, la fel ca şi senatorul Robert Cazanciuc, însă aceste anunţuri nu au fost luate în seamă, în interiorul partidului.

1.000 de delegați

din partea organizațiilor social-democrate din teritoriu vor participa la Congresul PSD

Alegerile prezidențiale 2019 vor avea loc în 10 noiembrie, primul tur de scrutin, și 24 noiembrie, al doilea tur de scrutin.

Close
Închide
  Close