Mergi direct la conținut »
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dăncilă, după ce a fost validată candidat la prezidenţiale: "Sunt un om dintre oameni, plecat de jos, dintr-un oraş mic!"

Dăncilă, după ce a fost validată candidat la prezidenţiale: „Sunt un om dintre oameni, plecat de jos, dintr-un oraş mic!”

Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, la Congresul PSD, că se luptă pentru „fiecare român”. Discursul premierului a avut loc după validarea sa ca şi candidat PSD la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

De Valentina Postelnicu, Eli Driu (foto),

Ascultă discursul susținut de Viorica Dăncilă:

Libertatea vă prezintă principalele declaraţii ale Vioricăi Dăncilă, în cadrul Congresului:

„Acest Congres este despre România și despre noi, despre PSD, despre cum ne scriem mai departe povestea și cum scriem istoria țării, despre viitorul nostru în aceste vremuri în schimbare și despre ce ne dorim pentru români și pentru România. Avem în față o competiție electorală importantă în care unitatea și dorința noastră de a fi din nou învingători vor fi cheia succesului”, a spus ea

Potrivit Vioricări Dăncilă, în această campanie PSD va trebui să îşi spună nu doar solidaritatea, efortul și munca, dar și credința și tot curajul de care pot da dovadă.

„Dragi colegi, știți bine, sunt un om ca oricare altul, un om dintre oameni.”M-am născut într-un oraș mic din România într-o familie de oameni simpli care au muncit toată viața lor. Sunt inginer și, în același timp, am fost opt ani profesor de liceu. Astăzi, sunt soție, sunt mamă, am o familie frumoasă pe care o iubesc enorm și care mi-a stat mereu alături. Cred în familie, cred în Dumnezeu, cred în muncă și cred în cinste, cred enorm în oameni, în poporul român, care știu că merită și poate întotdeauna mai bine. Orice lucru pe care l-am făcut și orice decizie pe care am luat-o, atât ca om, cât și dintr-o funcție politică, a fost pentru a ajuta mame, copii, tineri, pensionari. Sunt și voi rămâne mereu alături de oameni. Aceasta cred că este menirea omului politic, că este misiunea social-democrației.

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa
Recomandări

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa

Viorica Dăncilă a afirmat că unitatea va fi cheia succesului la prezidenţiale.

„În această campanie ne vom pune nu doar solidaritatea, ci şi credinţa şi curajul”, a spus ea.

Sunt de 23 de ani în acest partid, 23 de ani de credință în această mare familie a noastră, 23 de ani de muncă în PSD. Am plecat de la baza partidului, am lipit afișe, am împărțit pliante, am făcut campanii din ușă-n ușă și spun acest lucru cu mândrie. În spatele meu nu stă nimeni și nimic altceva decât muncă și mers înainte. Am fost simplu membru de partid, președinte de organizație locală. Am fost consilier local și județean din partea PSD. Am condus Organizația de Femei județean și național și am fost membru al Parlamentului European timp de 9 ani, de unde am plecat pentru a conduce Guvernul României. Sunt un om plecat de jos care a muncit ca și voi mulți ani în acest partid.

Viorica Dăncilă

„Cred că în familie, cred în Dumnezeu, cred în muncă şi cred în cinste. Cred enorm în oameni, în poporul român care ştiu că merită şi poate întotdeauna mai bine. Orice decizie pe care am luat-o a fost pentru a ajuta mame, tineri, copii şi pensionari. Sunt şi voi rămâne mereu alături de oameni. Asta cred că e menirea omului politic. Asta cred că e misiunea social-democraţiei. De aceea suntem aleşi, de aceea guvernăm, de aceea conducem ţara. Ca să aducem dreptate, echilibru şi progres în societate. Eu nu mă lupt împotriva nimănui, ci pentru români, pentru fiecare român”, a continuat premierul.

Ce a anunțat Elena Udrea despre nașii micuței Eva! Ce s-a întâmplat cu Alina Bica
Recomandări

Ce a anunțat Elena Udrea despre nașii micuței Eva! Ce s-a întâmplat cu Alina Bica

Viorica Dăncilă a mai spus că a pornit în viață cu „aceleași premize cu care pleacă cei mai mulți tineri din România astăzi, dintr-o familie de oameni simpli, dintr-o localitate mică, fără privilegii”.

„Am muncit mereu pentru lucrurile în care am crezut. Cred în PSD, în forța noastră, în puterea de care am dat dovadă în momentele cheie ale trecutului nostru. Știu că vom avea această putere și astăzi, și de acum înainte. Aceasta este esența noastră: ne adaptăm, ne reinventăm, luptăm și câștigăm, câștigăm cu forța și tăria care ne-au purtat ultimii 30 de ani și care au făcut să ajungem cel mai mare și cel mai puternic partid din România”, a precizat ea.

Statele care au votat împotriva Laurei Codruța Kovesi pentru Parchetul European. Cum a votat până la urmă România
Recomandări

Statele care au votat împotriva Laurei Codruța Kovesi pentru Parchetul European. Cum a votat până la urmă România

Dăncilă a mai arătat că vrea pentru țară siguranță, ordine și lege, pentru fiecare român o Românie în care nimeni nu trebuie să se teamă.

„Domnia legii și garantarea siguranței fiecărui român sunt priorități imediate pentru o societate stabilă și funcțională. Am pornit o luptă împotriva criminalității și nu mă voi opri. Am promis pedepse drastice pentru criminali, violatori și pedofili și voi face acest lucru. Am promis o reformă a Ministerului Afacerilor Interne care deja se întâmplă și care se va încheia abia atunci când nimănui nu-i va mai fi teamă pentru el și ai lui. Am o grijă deosebită pentru siguranța femeilor și a copiilor și o să mă lupt cu toate puterile pentru combaterea traficului de persoane, a violenței domestice, a abuzului asupra copiilor. Mă voi lupta pentru o Românie sigură în care cei vulnerabili să nu devină victime din cauza vulnerabilității sistemului. Viziunea mea este aceea a unei Românii în care siguranța primează și legea este înăsprită pentru orice act care pune în pericol viețile oamenilor. Vreau educație și sănătate pentru fiecare român”, a menţionat preşedintele PSD.


 
 
Close
Închide
  Close